Súťaže

Európsky Šampionát 2019

V dňoch 11. a 12. mája 2019 sa v chorvátskom meste Novigrad uskutočnil Európsky Šampionát v taekwonde. Na toto medzinárodné podujatie pricestovalo celkovo 66 tímov z 13 krajín a troch kontinentov. Jedným z tímov bola aj Sereď a mesto i Slovensko sme reprezentovali veľmi úspešne!

Vďaka skutočnosti, že Šampionát bol otvorený pre tímy aj mimo Európy, mohli sme okrem európskych výberov vidieť aj tímy z väčšej diaľky, konkrétne z Argentíny a Alžírska. Za Sereď reprezentovalo 12 súťažiacich od žiakov až po veteránov.

Prvý súťažný deň bol určený pre kategórie žiakov a juniorov. Medzi žiakmi mal náš klub najväčšie – päťnásobné – zastúpenie. Ako prví sa do ringu dostali naši dvaja najmladší zástupcovia – Simon Rajský a Tomáš Dušecina – v disciplíne technické zostavy a predviedli najlepší možný začiatok. Simon Rajský si poradil zo súpermi z Anglicka a Tomáš Dušecina postupne porazil súpera z Bosny a Hercegoviny a následne v semifinále a finále dvoch slovenských protivníkov z klubu z Bratislavy. Obaja teda vybojovali zlaté medaily. Ďalšie zlato pre náš tím získala v rovnakej disciplíne žiačka Michaela Šuláková, keď prešla cez súperky z Anglicka, Ruska a vo finále porazila taktiež súperku z Bratislavy.

Po žiakoch sa v zostavách predstavili aj juniori (13+) a naše medailové úspechy pokračovali ďalej. Tamara Královičová získala bronzovú medailu a Peter Štrpka zabezpečil pre naše farby už štvrté zlato po prekonaní súperov zo Škótska a Anglicka.

Po zostavách nasledovala akčnejšia časť prvého súťažného dňa, teda disciplína sparing. Bojovať začali opäť najprv žiaci a zber medailí sa nezastavil ani tu. Tomáš Dušecina, Jakub Kollár a Simon Rajský vybojovali bronzové medaily a svoje druhé zlato do zbierky pridala Michaela Šuláková. Hneď dve zlaté medaily v sparingu „vyzápasila“ Lucia Lakatošová, ktorá ako jediná z našich súťažila až v dvoch sparingových disciplínach (klasický zápas a „point fighting“).

Nasledovali juniori a juniorky a v zápasoch rástla tvrdosť. Najprv k svojej bronzovej medaile zo zostáv pridala ďalšiu zo sparingu Tamara Královičová. Po nej si zlato pripísala Ema Valenčíková, keď v napínavom finále proti súperke z Ruska o víťazke rozhodlo až predĺženie. Z juniorov získal našu jedinú medailu strieborného lesku Kristian Georgiev a ďalšie zlato pridal po výborných zápasoch Peter Štrpka. Ten postupne porazil britských súperov a vo finále aj protivníka z Ukrajiny. Prvý súťažný deň sme tak zakončili so ziskom skvelých 15-tich medailí!

V nedeľu sa na zápasiskách predstavili dospelí súťažiaci, kde sme mali troch zástupcov. Medzi čiernymi pásmi bojoval v silnej konkurencii Juraj Ďuračka, ktorý získal bronzovú medailu v zostavách. V kategórii veteránov (38+) zápasili Juraj Kollár a Viktor Hofer. Obaja svoje kategórie s prehľadom vyhrali a rozšírili zbierku zlatých medailí nášho klubu už na dvojciferné číslo.

Na Európskom Šampionáte v Chorvátsku sme celkovo získali 19 medailí – 12 zlatých, 1 striebornú a 6 bronzových. Na základe týchto výsledkov sa náš klub umiestnil v spomínanej konkurencii 66 tímov na vrchných priečkach. V disciplíne sparing to bolo celkové 4. miesto a v disciplíne technické zostavy celkové 3. miesto!

Súťažnú sezónu 2018/2019 zakončíme v júni na tradičnej medzinárodnej súťaži v českom Znojme.


Výsledky

1. miesto
Tomáš Dušecina (zostavy), Viktor Hofer (sparing), Juraj Kollár (zostavy, sparing), Lucia Lakatošová (sparing, point fighting), Simon Rajský (zostavy), Peter Štrpka (zostavy, sparing), Michaela Šuláková (zostavy, sparing), Ema Valenčíková (sparing)

2. miesto
Kristian Georgiev (sparing)

3. miesto
Tomáš Dušecina (sparing), Juraj Ďuračka (zostavy), Jakub Kollár (sparing), Tamara Královičová (zostavy, sparing), Simon Rajský (sparing)

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.