Súťaže

Nitra Cup 2019

Apríl je obyčajne mesiacom, kedy sa v Nitre koná tradičná medzinárodná súťaž s názvom Nitra Cup. Tento rok išlo o 12. ročník podujatia a opäť sme na ňom nechýbali ani my.

Do Nitry sa, okrem slovenských tímov, tentokrát vybrali bojovať aj taekwondisti z Česka, Maďarska, Slovinska a Srbska. Vysokú kvalitu súťaže zabezpečila aj účasť tímu českej národnej reprezentácie a medzi zúčastnenými sa tak objavili viacerí medailisti z majstrovstiev sveta a Európy.

Náš klub na súťaži reprezentovalo 11 súťažiacich v žiackych, juniorských  a seniorských kategóriách.

Keďže pravidlá súťaže tentoraz dovoľovali účastniť sa sparingu iba držiteľom vyšších technických stupňom, naši žiaci bojovali v Nitre iba v disciplíne technické zostavy. Tam sa najviac darilo Tomášovi Dušecinovi a Michaele Šulákovej, ktorí získali bronz, a Lucii Lakatošovej, ktorá vybojovala striebro.

Medzi juniormi sme mali trojnásobné zastúpenie v podobe našich skúsených pretekárov a všetci traja si odniesli medaily. Tamara Královičová a Peter Štrpka obsadili tretia miesta a na najvyšší stupeň dosiahla v zostavách Ema Valenčíková.

Na záver súťaže sa predstavil aj náš jediný zástupca medzi dospelými Juraj Kollár a postaral sa o najlepšie možné zakončenie, keďže vyhral svoju kategóriu v sparingu a odniesol si tak zlatú medailu.

Naša celková bilancia na Nitra Cup-e 2019 je teda 2 zlaté, 1 strieborná a 4 bronzové medaily!

Výsledky

1. miesto
Juraj Kollár (sparing), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Lucia Lakatošová (zostavy)

3. miesto
Tomáš Dušecina (zostavy), Tamara Královičová (zostavy), Peter Štrpka (zostavy), Michaela Šuláková (zostavy)

Fotografie zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.