Rôzne akcie

1. kolo Slovenského Pohára a Technické skúšky

V marci sa naši bojovníci zúčastnili prvého kola Slovenského pohára – PONTE v Prešove a následne na konci mesiaca prebiehali skúšky na vyššie technické stupne v Seredi.

Dňa 18.3.2023 vycestovalo 13 cvičencov „smer Prešov“. Zúčastnili sa troch disciplín, technické zostavy, sparing a špeciálne kopy. Desiati z nich sa sparingu a špeciálnych kopov zúčastnili prvýkrát a viedli si výborne! Súťažili vo vekových kategóriách starší žiaci, kadeti, juniori a seniori. V zostavách vybojoval zlatú medailu Jakub Valenčík, Kristína Kissová a Ervin Bako, striebornú medailu Ľubomír Králik, Teresa Trento  a Lucia Rutová, a bronzovú medailu Filip Gála. V sparingu prvé miesto získal Ervin Bako, ktorý po 13 sekundách vyprevadil súpera z ringu. Druhé miesto vybojovala Viktória Rajská, pre ktorú bol sparing nová skúsenosť. Prebojovala sa cez 4 dievčatá až do finále, v ktorom predviedla excelentný výkon. Druhé miesto získali Alex Georgiev, Adam Valenčík a Ľubomír Králik. Tretiu priečku v tejto disciplíne obsadili Filip Gála a Ema Valenčíková. V špeciálnych kopoch sa podarilo Kristíne Kissovej a Filipovi Gálovi získať striebornú medailu. Všetci si viedli veľmi dobre a dokopy vybojovali 15 medailí.

Na konci mesiaca sa uskutočnili skúšky na vyššie technické stupne u nás v Seredi. V skúšajúcej komisii bol Miňo Rajský, Ladislav Blaho a prezident Slovenskej Taekwondo Aliancie, Ivan Kiko. Páskovania sa zúčastnilo 23 cvičencov. Všetci úspešne spáskovali a klub Taekwondo Hong Ryong Sereď privítal 14 bielo-žltých, 6 žltých, 2 zelené a 1 červeno-čierny opasok.

-EV-


admin