Súťaže

Majstrovstvá Slovenska a Slovenský Pohár 2023

Dňa 29.4. sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska a Slovenský pohár v Badíne. Súťaže sa zúčastnili všetky kluby Slovenskej Taekwon-Do Aliancie a náš klub vyslal na podujatie silný 22-členný tím. Ani jeden z našich taekwondistov nesklamal.

Ako obvykle, súťaž začala disciplínou TUL – zostavy. Ako prvé súťažili naše staršie žiačky vo veľmi silnej kategórii pre biele pásy. Naše dievčatá dominovali a obsadili všetky priečky! Bronzovú medailu vybojovali Ema Tomašovičova a Simona Gálová, striebornú medailu Rebeka Kotúčková a zlatú medailu Kristína Kissová. Chlapčenskú kategóriu pre tento technický stupeň vyhral Adam Valenčík a tretie miesto získali Filip Gála a Martin Herceg. Pokračovali sme kategóriou pre žlté pásy, kde znova naše dievčatá excelovali. Vo veľmi početnej kategórii si Lucia Rutová vybojovala zaslúžený bronz a Viktória Rajská získala zlato. V kategórií starší žiaci zostavy pre zelené pásy získal Alex Georgiev bronzovú medailu. Ďalej sa súťažilo v juniorských kategóriách, kde Teresa Trento a Ľubomír Králik vybojovali prvé miesto. Disciplínu technických zostáv sme zakončili seniormi, kde Nevena Iker a Adam Gašparík v kategórií pre žlté opasky vybojovali tretie miesto. V zostavách pre červené opasky získala striebornú medailu Tamara Královičová a zlato Ema Valenčíková.

Potom prišla na rad súťažná disciplína MATSOGI – sparing. Naše staršie žiačky znova dominovali a obsadili všetky priečky v kategórii do 42kg. Dievčatá mali opäť veľmi početnú kategóriu a zaslúžený bronz si vybojovala Karolína Kubalíková, striebro Lucia Rutová a zlato Viktória Rajská. V chlapčenskej kategórii do 42kg vybojoval striebornú medailu Jakub Valenčík. Alex Georgiev si v silnej kategórii vybojoval taktiež striebornú medailu. Ľubomír Králik súťažil v 2 váhových kategóriách. Vo svojej váhovej kategórii vybojoval zlatú medailu a vo vyššej váhovej kategórii získal bronz. Ľubo svojou statočnosťou a odhodlaním ukázal, že má srdce bojovníka. Pokračovali sme seniormi, kde Nevena Iker a Adam Gašparík vybojovali druhé miesto. Ema Valenčíková zažila svoju premiéru v seniorskej kategórii a podarilo sa jej vybojovať striebornú medailu. Po dlhšej prestávke a po prvýkrát v seniorskej kategórii sa excelentným výkonom prezentoval Peter Štrpka a získal zlatú medailu.

Spolu náš tím získal 26 medailí, z toho 8 zlatých, 8 strieborných a 10 bronzových. Získali sme aj pohár pre 2.najúspešnejší klub a pohár pre najúspešnejšiu staršiu žiačku získala skvelá Viktória Rajská bez jedinej prehry, s 2 zlatými medailami.

Výsledky

1. miesto
Kristína Kissová (zostavy), Viktória Rajská (zostavy, sparing), Ľubomír Králik (zostavy, sparing),  Peter Štrpka (sparing), Adam Valenčík (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Rebeka Kotúčková (zostavy), Lucia Rutová (sparing), Jakub Valenčík (sparing), Tamara Královičová (zostavy), Nevena Iker (sparing), Adam Gašparík (sparing), Alex Georgiev (sparing), Ema Valenčíková (sparing)

3. miesto
Ema Tomašovičova (zostavy), Simona Gálová (zostavy), Lucia Rutová (zostavy), Filip Gála (zostavy), Martin Herceg (zostavy), Nevena Iker (zostavy), Adam Gašparík (zostavy), Ľubomír Králik (sparing), Alex Georgiev (sparing), Karolína Kubalíková (sparing)

Ďalšie ocenenia
Pohár pre najúspešnejšiu žiačku – Viktória Rajská
2. najlepší tím Slovenského Pohára – Sereď

-EV-

admin