Súťaže

Lehel Vezér Cup 2022

Náš tím vycestoval v sobotu 5. novembra v skorých ranných hodinách do Maďarska na turnaj Lehel Vezér Cup 2022, ktorý sa konal v meste Jászberény. Súťaže sa zúčastnilo 5 krajín – Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko, s celkovým počtom okolo 200 súťažiacich. Za Sereď bojovalo 12 reprezentantov v štyroch vekových kategóriách

Pre 5 z našich súťažiacich to bola prvá súťaž, nová skúsenosť. Títo piati cvičenci, Jakub Valenčík, Adam Valenčík, Magdaléna Ďurinová, Lucia Rutová a Ivan Kuba, trénujú od septembra 2022, no neodišli naprázdno. Začali sme najmenšími, detskými kategóriami, kde v technických zostavách súťažili Adam a Jakub Valenčíkoví, Viktória Rajská a Karolína Kubáliková. V tejto kategórii Viktória Rajská a Jakub Valenčík obsadili prvé priečky a dokopy sme získali 3 medaily. Pokračovalo sa mládežou, kde sa technických zostáv zúčastnili Lucia Rutová, Magdaléna Ďurinová, Alex Georgiev, Matej Kollár a Simon Rajský, a naša bilancia tu bola 4 medaily. Ďalej sme sa presunuli na juniorskú kategóriu, kde nás reprezentovali Tamara Královičová, Jakub Kollár a Ema Valenčíková. Tu si zlato odniesla Tamara a striebro Ema.

Po obednej prestávke sa pokračovalo sparingom, kde naši taekwondisti súťažili v kategórii mládež, juniori a seniori. Za mládež súťažili 2 bojovníci, pričom Alex Georgiev si vybojoval prvé miesto a Matej Kollár tretie. Juniori bojovali taktiež dvaja, kde Ema Valenčíková získala zlatú medailu a Jakub Kollár bronzovú. Spomedzi seniorov sa v ringu predstavil Ivan Kuba a obsadil 2. miesto.

Seredský tím sa vrátil domov so 14 medailami, s jedným pohárom a s motiváciou trénovať a bojovať ďalej.

Výsledky

1. miesto
Alex Georgiev (sparing), Tamara Královičová (zostavy), Viktória Rajská (zostavy), Jakub Valenčík (zostavy), Ema Valenčíková (sparing)

2. miesto
Magdaléna Ďurinová (zostavy), Alex Georgiev (zostavy), Ivan Kuba (sparing), Karolína Kubáliková (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy)

3. miesto
Jakub Kollár (sparing), Matej Kollár (zostavy, sparing), Lucia Rutová (zostavy)

Pohár za najúspešnejšiu juniorku súťaže – Ema Valenčíková

-EV-

admin