Súťaže

Technické skúšky a súťaž v Seredi

V sobotu 30.4.2022 sa na Základnej škole Jana Amosa Komenského po dlhšej dobe uskutočnili technické skúšky za účelom získania nových, vyšších technických stupňov a tiež malá súťaž pre začiatočníkov.

Skúšky sa konali pod vedením Milana Rajského ml. a Ladislava Blaha. Zúčastnilo sa ich 17 našich cvičencov a 4 cvičenci z klubu Taekwon-Do Dan-Gun Kolíňany. Začali sme najvyššími technickými stupňami, kde Tamara Královičová a Ema Valenčíková úspešne skúšky zvládli a dosiahli technický stupeň 2.kup (červený pás). Pokračovali sme opäť úspešne nižšími technickými stupňami, kde skúšky zvládli Valéria Sárkányová, Adriana Kucejová a Alex Georgiev. Napokon prišiel rad na najnižšie technické stupne, kde „páskovali“ Tatiana Janiková, Jana Kramárová, Alex Blaško, Miroslav Bohuš, Dominik Pulman, Filip Gála, Simona Gálová, Martin Herceg, Lila Boledičová, Timotej Palečka, David Velčický a Ivan Kuba. Všetci opäť technické skúšky zvládli.

Po technických skúškach sa konala malá súťaž pre deti s najnižšími technickými stupňami. Keďže mnohí z nich sa k nám pridali počas pandémie, ešte nevedeli, aké je to stáť v ringu. Doba súťažiam nepriala a nebolo kde nabrať takéto skúsenosti. Súťažilo sa v dvoch disciplínach, a to TUL (technická zostava) a MATSOGI (sparing). Všetci účastníci si vyskúšali, aké je to postaviť sa do ringu, pociťovať stres, adrenalín, trému, strach, smútok z prehratých zápasov, ale aj radosť z vyhratých kôl a zo získaných bodov. Všetky deti bojovali naozaj statočne a s nadšením.

Gratulujeme všetkým k úspešnému zvládnutiu skúšok a deťom k ich prvým medailám. Sme na vás hrdí!

Ema Valenčíková

admin