Súťaže

Moravia Open 2017

Aj tento rok sme novú súťažnú sezónu odštartovali účasťou na medzinárodnej súťaži Moravia Open v českej Ostrave. Hoci tentoraz v menšom počte, výsledkovo sme boli opäť úspešní.

Na 4. ročníku súťaže Moravia Open 2017, ktorá sa konala v dňoch 30. septembra a 1. októbra, bojovalo za Sereď 5 súťažiacich v kategóriách žiaci a juniori. Kvalitnú konkurenciu zabezpečovali tímy z Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Maďarska, Poľska, Slovinska a k tomu veľké množstvo klubov z celej Českej republiky. Počet účastníkov súťaže sa tak vyšplhal na číslo väčšie ako 300.

V prvý súťažný deň sa do bojov zapojili naši dvaja juniori – Samuel Bartoš a Michal Fidlér. Práve Michal vybojoval v disciplíne tul našu prvú medailu, a to hneď zlatú! Na svoj úspech následne nadviazal aj v sparingu, kde napokon v boji o zlato podľahol poľskému súperovi až po predĺžení, keďže sa po základom čase skončil zápas remízou. K zlatu teda pridal aj striebro. Zisk týchto dvoch cenných kovov priniesol Michalovi aj ďalšie veľmi cenné ocenenie, keď sa stal najúspešnejším starším juniorom (vek 16-17) celej súťaže! Medzi mladšími juniormi zápasil v disciplíne sparing Samuel Bartoš a odniesol si z nej bronzovú medailu.

Nedeľa už bola na súťaži venovaná zápasom v žiackych kategóriách, kde sa v našich farbách predstavili tri žiačky – Nicole Iracká, Nina Kopajová a Sofia Nela Tóthová. Práve poslednej menovanej sa podarilo získať našu prvú nedeľnú medailu, konkrétne bronzovú v technických zostavách. Popoludní nasledoval sparing, kde sa naše dievčatá ocitli v dosť početne obsadenej kategórii, a hoci svoje úvodné zápasy vyhrali všetky tri, z medaily sa nakoniec tešila len jedna z nich. Druhú bronzovú medailu si do svojej zbierky pripísala Sofia Nela Tóthová, keď jej postup do finále ušiel len o vlások po tesnej prehre o jeden bod proti súperke z Poľska.

Seredské taekwondo teda vybojovalo na svojej prvej súťaži v sezóne 2017/2018 celkovo 5 medailí, z toho 1 zlatú, 1 striebornú a 3 bronzové. K tomu tiež už spomínaný pohár pre najlepšieho staršieho juniora súťaže. Už teraz sa začíname pripravovať na ďalšiu súťaž, ktorou bude tretie kolo Slovenskej Taekwon-Do Ligy. To sa uskutoční 14. októbra v Košiciach.


Výsledky

1. miesto
Michal Fidlér (zostavy)

2. miesto
Michal Fidlér (sparing)

3. miesto
Samuel Bartoš (sparing), Sofia Nela Tóthová (zostavy, sparing)

Najúspešnejší starší junior súťaže – Michal Fidlér

Zopár fotografií zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.