Súťaže

Taekwon-Do Liga 2017 – 3. kolo

V sobotu 14. októbra pokračovala Taekwon-Do Liga 2017 svojím tretím kolom, ktoré sa tentoraz konalo v Košiciach. V metropole východu Slovenska zastupovalo náš klub 7 súťažiacich a dosiahli výborné výsledky!

V konkurencii ôsmych klubov zo západu aj východu Slovenska bojovalo za Sereď v disciplínach zostavy a sparing 6 žiakov a 1 junior. Činili sa aj naši tréneri, ktorí mali opäť rozhodcovské povinnosti.

V dopoludňajších zostavách nás hneď na začiatok potešili obe naše žiačky, keď Nina Kopajová aj Michaela Šuláková obsadili vo svojich kategóriách prvé miesta. Na nich nadviazal svojím prvým zlatom v taekwonde aj Samuel Ruman, za ktorým sa v rovnakej kategórii umiestnili aj ďalší dvaja zástupcovia nášho klubu – Simon Rajský a Alex Georgiev. Medailovú zbierku v zostavách uzavrel – opäť zlatom – náš junior Samuel Iracký.

Ak by sa zdala bilancia 6 medailí zo 7 možných v zostavách dostatočná, v sparingu ju naši pretekári ešte prekonali. Všetkých sedem sa totiž umiestnilo v prvej trojke. Zlaté medaily brali aj tu obe žiačky – Nina a Michaela – a dosiahli tak najlepší možný výsledok. K nim sa pridal medailou rovnakého lesku aj Simon Rajský. Čo sa nepodarilo v zostavách, vynahradil si v sparingu Kristian Georgiev, keď získal striebornú medailu. Na druhej priečke sa taktiež umiestnil Samuel Ruman a tretie pozície vo svojich kategóriách obsadili Alex Georgiev a Samuel Iracký. Keďže medzi juniormi bol zisk zlata a bronzu najlepším výsledkom, Samuel Iracký získal tiež ocenenie pre najlepšieho juniora súťaže!

13 medailí, z toho 7 zlatých, 3 strieborné a 3 bronzové, je teda konečná bilancia seredského klubu na 3. kole Ligy. Aj napriek menšiemu počtu našich súťažiacich, najmä z dôvodu zdravotných problémov, sme sa naďalej udržali v boji o celkové víťazstvo v Taekwon-Do Lige 2017!

Výsledky

1. miesto
Samuel Iracký (zostavy), Nina Kopajová (zostavy, sparing), Simon Rajský (sparing), Samuel Ruman (zostavy), Michaela Šuláková (zostavy, sparing)

2. miesto
Kristian Georgiev (sparing), Simon Rajský (zostavy), Samuel Ruman (sparing)

3. miesto
Alex Georgiev (zostavy, sparing), Samuel Iracký (sparing)

Ďalšie ocenenie
Najlepší junior kola – Samuel Iracký

Fotografie zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.