Súťaže

Majstrovstvá Slovenska 2016

V závere októbra sa náš klub zúčastnil na Majstrovstvách Slovenska 2016 v Košiciach. Cieľom bolo obhájenie, prípadne vylepšenie úspešných medailových pozícií z predošlého roka. Napokon sme sa v konkurencii slovenských klubov opäť prepracovali medzi tie najlepšie!


Za Sereď sa tento rok na majstrovstvá nominovalo 13 súťažiacich od žiakov až po seniorov. Zastúpenie sme mali aj medzi rozhodcami, kde sa na rozhodcovské stoličky posadili naši dvaja tréneri.

Kľúčovými disciplínami pre náš tím boli technické zostavy a sparing. V prvej menovanej disciplíne získali medzi žiakmi tretie miesto Boris Bilka, Nina Kopajová a Jakub Masnica, druhé miesto si odniesli Kristian Georgiev, Artur Lopašovský a Ema Valenčíková a na najvyšší stupienok dosiahla Tamara Královičová. V junioroch následne získali medaily Peter Štrpka a Michal Fidlér a za seniorov náš jediný zástupca Juraj Ďuračka.

Popoludní nasledovala akčnejšia disciplína sparing, ktorá pre nás dopadla podobne úspešne. Bronzové medaily, rovnako ako v zostavách, si vybojovali Boris Bilka, Nina Kopajová a Peter Štrpka, strieborné priečky obsadili Michal Fidlér, Tamara Královičová a Jakub Masnica a majstrami Slovenska sa stali Juraj Ďuračka, Kristian Georgiev, Sofia Nela Tóthová a Ema Valenčíková. Juraj a Ema tak zároveň obhájili svoje tituly z minulého roka.

Po štandardnej sparingovej disciplíne prišla ešte na rad doplnková disciplína „pointfighting“, teda mierne limitovaný boj určený iba pre začiatočníkov. Tu súťažili naši traja najmladší a všetkým sa podarilo dostať sa na stupeň víťazov! Tretie miesto získal Artur Lopašovský, druhé miesto Alex Georgiev, ktorý bol na svojej prvej súťaži, a prvé miesto obsadil Simon Rajský.

Celkovo dopadol náš klub na Majstrovstvách Slovenska 2016 opäť veľmi úspešne. V jednotlivých disciplínach a kategóriách, v ktorých sme mali zastúpenie, sme dovedna vybojovali 20 medailí v štandardnej časti majstrovstiev a k tomu 3 medaily v doplnkovej disciplíne „pointfighting“. Sereď má tak pre rok 2016 6 majstrov a 6 vicemajstrov Slovenska! K tomu musíme vyzdvihnúť aj ocenenie pre najlepšiu žiačku súťaže, ktoré získala členka nášho tímu Tamara Královičová. V hodnotení klubov sa Sereď dlhodobo drží v pätici najlepších a inak tomu nebolo ani na posledných majstrovstvách. Tentokrát sme sa spomedzi všetkých klubov umiestnili na 4. mieste!

Súťažný rok 2016 sa však pre nás ešte nekončí, do jeho konca nás napríklad čakajú 2 kolá Slovenskej Taekwon-Do ligy, kde budeme taktiež bojovať o najvyššie priečky.


Výsledky v štandardnej časti Majstrovstiev Slovenska

1. miesto
Juraj Ďuračka (sparing), Michal Fidlér (zostavy), Kristian Georgiev (sparing), Tamara Královičová (zostavy), Sofia Nela Tóthová (sparing), Ema Valenčíková (sparing)

2. miesto
Michal Fidlér (sparing), Kristian Georgiev (zostavy), Tamara Královičová (sparing), Artur Lopašovský (zostavy), Jakub Masnica (sparing), Ema Valenčíková (zostavy)

3. miesto
Boris Bilka (zostavy, sparing), Juraj Ďuračka (zostavy), Nina Kopajová (zostavy, sparing), Jakub Masnica (zostavy), Peter Štrpka (zostavy, sparing)

Výsledky v doplnkovej disciplíne „pointfighting“

1. miesto
Simon Rajský

2. miesto
Alex Georgiev

3. miesto
Artur Lopašovský

Fotografie si môžete pozrieť v našom albume.

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.