Súťaže

Lehel Vezér Taekwon-Do Cup 2016

V sobotu 8. októbra 2016 sa štvorčlenná výprava nášho klubu zúčastnila na medzinárodnej súťaži v maďarskom meste Jászberény. Aj napriek menšiemu počtu súťažiacich z našej strany sme sa opäť prezentovali veľmi úspešne!

Na toto každoročne sa konajúce podujatie si vždy nájdu cestu taekwondisti z niekoľkých krajín Európy a inak tomu nebolo ani tento rok. Okrem domácich prišli do Maďarska o medaily bojovať aj súťažiaci z Bosny a Hercegoviny, Rumunska, Slovinska, Srbska a samozrejme Slovenska. Naša štvorica sa predstavila v tradičných disciplínach zostavysparing a z ôsmych možných medailí sme napokon získali 7!

V zostavách boli úspešné obe naše žiačky, keď zlato vybojovala Ema Valenčíková a bronz Nina Kopajová. Po nich pridal ešte bronzovú medailu v rovnakej disciplíne Juraj Ďuračka. V sparingu si dievčatá svoje výsledky zopakovali a dosiahli úplne rovnaké umiestnenia, teda prvé a tretie miesto. Bodoval opäť aj Juraj Ďuračka, ktorý získal zlato, a na záver nášho pôsobenia získal bronz medzi juniormi Michal Fidlér, pre ktorého to bola prvá medaila po jeho návrate k taekwondu.

Po úspechu v Maďarsku nás teraz čaká 3-týždňová príprava na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia 29. októbra v Košiciach. Tam sa budeme snažiť dostať sa opäť po roku medzi 3 najlepšie kluby na Slovensku!


Výsledky

1. miesto
Juraj Ďuračka (sparing), Ema Valenčíková (zostavy, sparing)

3. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy), Michal Fidlér (sparing), Nina Kopajová (zostavy, sparing)

albume si môžete pozrieť niekoľko fotografií zo súťaže.

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.