Súťaže

Nitra Cup 2015

Jednou z tradičných medzinárodných súťaží, na ktorých sa náš klub pravidelne zúčastňuje, je aj súťaž Nitra Cup. Tento rok išlo o 9. ročník tohto kvalitného podujatia a Sereď na ňom zastupovalo 6 bojovníkov. Konkurenciu tentokrát tvorili okrem slovenských zástupcov aj súťažiaci z Česka, Maďarska, Slovinska, Srbska a Veľkej Británie. Čestným hosťom bol kórejský veľmajster Hwang Ho Yong, IX. Dan.

Súťažiť sa začalo tradične v disciplíne zostavy, kde nám hneď na úvod priniesli veľkú radosť naši žiaci. Trojica Denis Šulák, Alex Marik a Matúš Javor v spoločnej kategórii postupne vyraďovala všetkých súperov a Sereď tak napokon obsadila kompletný stupienok víťazov! K tomuto úspechu pridal tretie miesto vo svojej kategórii aj Peter Štrpka.

Po obednej prestávke nasledovali zápasy v sparingu, v ktorom nás zastupovali už len dvaja súťažiaci s vyššími technickými stupňami. Ako prvý sa do ringu postavil Peter Štrpka, a to hneď v dvoch váhových kategóriách. Aj napriek tomuto nabitému programu, kde musel zápasiť len s malými prestávkami na dvoch ringoch, si Peter udržal svoj tradične vysoký štandard a zvíťazil v oboch kategóriách.
Druhým zástupcom bol medzi seniormi Juraj Ďuračka, ktorý taktiež zápasil v dvoch váhových kategóriách a na záver bojoval aj v tíme slovenskej reprezentácie v disciplíne tím sparing. Zo všetkých kategórií si napokon odniesol medaily.

Seredské taekwondo tak nakoniec vybojovalo na súťaži Nitra Cup 2015 celkovo 9 medailí, z toho 3 zlaté, 3 strieborné a 3 bronzové.

Kvalitné medzinárodné súťaže, akou bola i tá v Nitre, nám pomáhajú v získavaní skúseností a zvyšovaní kvality, čím sa približujeme k ďalšiemu stanovému cieľu. Tým je dosiahnutie ďalšieho čierneho pásu v Seredi s následnou možnosťou reprezentovať Slovensko na majstrovstvách Európy či sveta. O ďalší krok bližšie k tomuto cieľu sa priblížime už v nasledujúcu sobotu 16. mája, kedy sa budú v Seredi konať skúšky na vyššie technické stupne.

Výsledky

1. miesto
Peter Štrpka (sparing do 44 kg, sparing do 50 kg), Denis Šulák (zostavy)

2. miesto
Juraj Ďuračka (sparing do 78 kg, tím sparing), Alex Marik (zostavy)

3. miesto
Juraj Ďuračka (sparing do 71 kg), Matúš Javor (zostavy), Peter Štrpka (zostavy)

Fotografie zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.