Súťaže

2. kolo Slovenského Pohára 2015

Slovenský Pohár 2015 pokračoval v apríli druhým kolom a náš klub si na ňom opäť počínal výborne. Konkurencia sa oproti prvému februárovému kolu ešte zvýšila a celkový počet súťažiacich narástol, ani to však nezastavilo seredských taekwondistov v ceste za úspechmi.

Druhé kolo Pohára sa tentokrát konalo v Košiciach na východe Slovenska, kde Hong Ryong Sereď prišiel s jasným cieľom, a síce zaznamenať minimálne toľko úspechov ako v kole predošlom. Tím bol znovu tvorený prevažne mladými cvičencami, no ani teraz nechýbalo niekoľko tých skúsenejších. Rozhodcovské povinnosti si i tu zodpovedne plnili Milan Rajský a popri súťažení aj Juraj Ďuračka.

Podujatie malo tentoraz opačné poradie v jednotlivých kategóriách, a preto sa na rad v disciplíne zostavy ako prví dostali seniori. Tam nám hneď na úvod na oboch ringoch urobili radosť ziskom prvého miesta Juraj Ďuračka a Viktor Grznárik. Po nich pridala 2. miesto na svojej prvej súťaži medzi seniorkami Kristína Blaškovičová. Ako už tradične, najviac súťažiacich sme do bojov poslali medzi žiakmi. Tretie miesto z minula obhájila medzi dievčatami Adriana Čechová a spomedzi chlapcov Dávid Kozmér. Rovnaké umiestnenie získal aj Peter Štrpka. Z druhého miesta sa tešili Alica Ištoková, Nina Kopajová a Denis Šulák. Na najvyššom stupni sme taktiež videli obhajobu z 1. kola, a to hneď trikrát. Takýto úspech sa podaril Kláre Ištokovej, Eme Valenčíkovej a Jakubovi Masnicovi.

Po zostavách nasledovala aj tentokrát disciplína špeciálne kopy a i tu sme sa mohli radovať z medailových umiestnení. Tretie miesto si „vykopal“ Viktor Grznárik a na prvom mieste sa vo svojich kategóriách umiestnili  Alica Ištoková a Peter Štrpka.

Po obednej prestávke prišli na rad veľmi akčné zápasy v disciplíne sparing. Do bojov sa ako prvý aj tu postavil Juraj Ďuračka, ktorý napokon získal tretie miesto. Rovnaké umiestnenie si potom medzi žiakmi zabezpečil Denis Šulák. Druhé miesta obsadili Klára Ištoková a Matúš Javor. Prvé miesto nakoniec vybojovala i v tejto disciplíne Alica Ištoková a rolu favorita potvrdil náš reprezentant Peter Štrpka, ktorý taktiež dosiahol najvyšší stupienok.

Práve poslední menovaní dosiahli i ďalší veľký individuálny úspech, keď Alica získala pohár za najlepšiu žiačku súťaže (druhýkrát za sebou) a Peter získal rovnaký pohár pre najlepšieho žiaka.

Osemnásť umiestnení v prvej trojke bola méta z prvého kola, ktorú sme snažili aspoň vyrovnať, no výsledok bol ešte lepší. Hong Ryong Sereď tentoraz dosiahol až 21 umiestnení na stupňoch víťazov, čím sa značne priblížili k svojmu konečnému cieľu v rámci Slovenského Pohára. Tým je celkové víťazstvo na klubovej úrovni za rok 2015, a teda titul najúspešnejšieho slovenského klubu. K dosiahnutiu tohto cieľa bude treba potvrdiť vysokú úroveň našich cvičencov aj na posledných dvoch kolách Pohára, ktoré sa uskutočnia na jeseň.

Na záver by sme radi poďakovali mestu Sereď za podporu a spoluprácu, ktorá nám pomáha v dosahovaní stanovených mét.

Výsledky

1. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy), Viktor Grznárik (zostavy), Alica Ištoková (sparing, špeciálne kopy), Klára Ištoková (zostavy), Jakub Masnica (zostavy), Peter Štrpka (sparing, špeciálne kopy), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Kristína Blaškovičová (zostavy), Alica Ištoková (zostavy), Klára Ištoková (sparing), Matúš Javor (sparing), Nina Kopajová (zostavy), Denis Šulák (zostavy)

3. miesto
Adriana Čechová (zostavy), Juraj Ďuračka (sparing), Viktor Grznárik (špeciálne kopy), Dávid Kozmér (zostavy), Peter Štrpka (zostavy), Denis Šulák (sparing)

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.