Súťaže

Czech Open 2015

V závere marca sa traja naši členovia zúčastnili s výberom širšej reprezentácie Slovenska na prestížnej medzinárodnej súťaži Czech Open 2015 v českom Nymburku. Toto podujatie je možné svojou kvalitou zaradiť medzi najlepšie v Európe, a preto išlo bezpochyby o jednu z najkvalitnejších súťaží, na ktorých sa náš klub doteraz predstavil.

Dvojdňová súťaž v Nymburku sa konala v dňoch 28. a 29. marca 2015 a všetkým zúčastneným dala okúsiť mnoho z vrcholového taekwonda. Do Čiech sa tentokrát zišlo skoro 400 súťažiacich, kde okrem domácej špičky a slovenského výberu bojovali aj tímy z Anglicka, Fínska, Francúzska, Holandska, Lotyšska, Poľska či Ruska.

Sereď poslala do bojov o medaily troch ostrieľaných závodníkov, ktorými boli Juraj Ďuračka, Viktor Grznárik a Peter Štrpka. Všetci traja boli napokon úspešní a pre Slovensko vybojovali cenné kovy.

Počas prvého súťažného dňa prebehli zápasy v disciplíne technické zostavy vo všetkých kategóriách. Tu sa presadili naši dvaja seniori – Juraj Ďuračka získal bronz a Viktor Grznárik striebro. Peter Štrpka zostal pred bránami semifinále, vynahradil si to však v disciplíne sparing. Tam sa postupne prebíjal cez svojich súperov a po úspešnom semifinálovom vyradení lotyšského zástupcu naňho čakalo finále proti bojovníkovi z Česka. Tento zápas bol najkvalitnejším zo žiackych kategórií a priniesol veľa emócií i obojstrannej kvality. Po veľmi vyrovnanom priebehu zápas skončil v základnom čase nerozhodne, a tak nasledovalo minútové predĺženie, po ktorom sa nakoniec z tesného víťazstva tešil český pretekár. Je dôležité dodať, že každá medaila z takto kvalitného podujatia je pre nás veľkým ocenením a ďalšou inšpiráciou do budúcnosti.

Slovenský výber na Czech Open získal celkovo 7 medailí, z toho 1 zlatú, 2 strieborné a 4 bronzové.


Výsledky za Sereď

2. miesto
Viktor Grznárik (zostavy), Peter Štrpka (sparing)

3. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy)

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.