Rôzne akcie

Sústredenie

V dňoch 6. až 8 júna 2008 organizoval náš klub sústredenie neďaleko Hlohovca. Účel bol jasný – dobre si zacvičiť, pripraviť sa na blížiacu sa súťaž, stmeliť kolektív a v neposlednom rade zabaviť sa.

Všetko to začalo v piatok popoludní postupnými príchodmi na príjemnú chatu v rovnako príjemnom prostredí, ktorá sa stala na tri dni našim domovom. Zatiaľ ešte neúplné osadenstvo si dalo prvý beh do hory, prvý strečing, prvý tréning… Úvod tak vyšiel, ako mal. Večerný (a nočný pre starších) program sa niesol v znamení oslavovania špeciálnych udalostí a hlavne v dobrej nálade.

V sobotu sa náš tím skompletizoval, počasie prialo výborne, a tak mohol každý naplno ukázať svojho športového ducha. Beh, futbal, nohejbal, volejbal, lietajúce taniere a samozrejme taekwon-do, to všetko si našlo svoje miesto v tento deň. Večer a noc spestril táborák a niektorí to „ťahali“ naozaj dlho. Láska k ohňu prevýšila tú k posteli.

Záverečný deň sústredenia už bohužiaľ nevyšiel podľa našich predstáv, väčšinu dňa pršalo, a tak mal pán tréner príležitosť oboznámiť našich mladších členov s minulosťou a prítomnosťou bojového umenia, ktorému sa venujeme, pričom nás neminul ani taekwon-do test, kde bola každá zlá odpoveď trestaná tromi klikmi. Slnko vykuklo len na krátko, stihli sme aspoň jeden odvetný volejbalový zápas, no na rozlúčku nám obloha opäť poslala pozdrav v podobe svojich malých, milých, mokrých a studených detičiek.

Čo dodať na záver? Splnilo sústredenie svoj účel? Je pravda, že nie všetky plánované tréningy sa uskutočnili a odcvičilo sa menej, ako sa malo, avšak najmä kvôli nepriaznivému počasiu. V záverečnej ankete, pri ktorej sa odpovedalo na otázku, čo sa nám na sústredení páčilo a čo nie, si každý našiel to svoje „naj“ a tých kladných vecí bolo každopádne viac. Preto treba povedať, že toto sústredenie určite stálo zato, a vysloviť vieru, že sa bude v budúcnosti opakovať.

Fotografie

admin