Rôzne akcie

Sústredenie a technické skúšky v Bobrovci

Prvý prázdninový týždeň naši taekwondisti strávili v obci Bobrovec na letnom Taekwondo sústredení. Sústredenia sa zúčastnilo 132 slovenských taekwondistov, z toho 8 cvičencov zo Serede, konkrétne Filip Gála, Alex Georgiev, Peter Štrpka, Lucia Rutová, Kristína Kissová, Viktória Rajská, Rebeka Kotúčková a Ema Valenčíková.

Sústredenie trvalo presne 7 dní a tréningy boli 2-3krát denne. Každý deň bol jeden tréning zameraný na techniky – zostavy a jeden tréning na športový boj – sparing. Večerný tréning bol určený na prípravu na technické skúšky. Počas týchto siedmych dní naši taekwondisti cvičili, makali a napredovali. Dokopy za celý týždeň mali odcvičených 19 hodín.
Posledný deň patril skúškam na vyššie technické stupne, ktorých sa zúčastnili siedmi naši cvičenci. V skúšajúcej komisii bol prezident Slovenskej Taekwondo Aliancie Ivan Kiko (IV. DAN), medzinárodný inštruktor Karol Molnár (VI. DAN), Peter Michal (IV. DAN) a Ladislav Blaho (I. DAN). Všetci úspešne spáskovali a náš klub tak privítal 2 žlto-zelené pásy (Viktória Rajská, Lucia Rutová), 3 žlté pásy (Filip Gála, Kristína Kissová, Rebeka Kotúčková) a po dlhšom čase aj 2 čierne opasky (Peter Štrpka, Ema Valenčíková).
Peťovi sa podarilo získať I. DAN po 12 rokoch a Ema získala I. DAN po 9 rokoch. Počas týchto rokov tvrdo trénovali, súťažili a rástli. Dá sa povedať, že vyrastali v telocvični a spolu krok po kroku a bok po boku s naším špičkovým trénerom Miňom Rajským sa posúvali bližšie a bližšie k svojmu cieľu. Nakoniec sa im toto leto podarilo splniť ich detský sen, čím sa týmto dvom cvičencom, ale aj celkovo nášmu klubu otvorilo veľa nových dverí a veľa nových možností, ako je napríklad možná účasť Peťa a Emy na Majstrovstvách Európy 2024 a možno neskôr aj na majstrovstvách sveta. Veľa ľudí si myslí, že čiernym opaskom to končí, no Ema a Peťo si uvedomujú, že iba teraz to začína, a už sa nevedia dočkať na to, čo ich čaká v tejto novej taekwondo etape.

-EV-

admin