Súťaže

Blackbelt Cup 2019

V sobotu 9. novembra sme sa po prvýkrát zúčastnili na súťaži Blackbelt Cup v rakúskom meste Sankt Pölten. V medzinárodnej konkurencii bojovalo 8 našich, zväčša mladých, zápasníkov a domov odišli s peknou nádielkou medailí.

Na veľmi dobre zorganizovanej súťaži sa okrem domácich rakúskych klubov predstavili aj tímy z Česka, Chorvátska, Maďarska, Moldavska, Nemecka, Švajčiarska a samozrejme Slovenska.

Najväčšie zastúpenie sme mali v kategórii žiakov, kde sa hneď na úvod presadila naša trojica v technických zostavách. Medzi mladšími žiakmi sa do spoločného finále prebojovali Simon Rajský a Ľubomír Králik, pričom z víťazstva sa tešil Ľubomír. V kategórii starších žiakov obsadil druhé miesto Tomáš Dušecina a naše prvé zlato získala Michaela Šuláková. Za juniorov pridal do našej zbierky striebornú medailu Martin Hindický.

Úspešní sme boli aj v sparingu. Medaily bronzového lesku vybojovali Tomáš Dušecina, Juraj Kollár, Simon Rajský a Michaela Šuláková, druhé striebro si odniesol Martin Hindický a zlatú medailu vyhral starší žiak Jakub Kollár.

Náš jediný zástupca medzi dospelými, Juraj Kollár, bojoval aj v disciplíne špeciálnych kopov na výšku a hoci je vekom už veterán (40+), spomedzi všetkých zúčastnených skákal najlepšie a zaslúžene obsadil prvé miesto.

Celkovo sme získali na súťaži v Rakúsku 12 medailí – 4 zlaté, 4 strieborné a 4 bronzové – a spomedzi 20-tich klubov sme obsadili konečnú 6. priečku, čo je pri počte 8 súťažiacich veľmi dobrý výsledok.

Na záver roka nás ešte čakajú Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať 30. novembra 2019 v Nitre.

Výsledky

1. miesto
Jakub Kollár (sparing), Juraj Kollár (špeciálne kopy), Ľubomír Králik (zostavy), Michaela Šuláková (zostavy)

2. miesto
Tomáš Dušecina (zostavy), Martin Hindický (zostavy, sparing), Simon Rajský (zostavy)

3. miesto
Tomáš Dušecina (sparing), Juraj Kollár (sparing), Simon Rajský (sparing), Michaela Šuláková (sparing)

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.