Súťaže

Záverečné kolo Slovenského Pohára

Náš klub sa v sobotu 21. 11. 2015 zúčastnil na poslednom kole Slovenského Pohára 2015, ktoré sa konalo v Bratislave. Stanovený cieľ, ktorým bolo umiestnenie medzi najlepšími klubmi za rok 2015, sa nám podarilo naplniť!

Na záverečné 4. kolo Pohára sme vyslali mladý žiacky tím, ktorý jednoznačne naplnil naše očakávania. Konkurenciou pre našich zástupcov boli podobne ako v predošlých kolách taekwondisti zo západu aj východu Slovenska. Keďže išlo projekt rozdelený na viacero kôl počas celého roka, dôležité boli umiestnenia nielen z kola posledného, ale aj zo všetkých predošlých. Pre najúspešnejších súťažiacich v jednotlivých vekových kategóriách totiž čakali poháre za víťazstvo v celom roku a trofeje boli odovzdávané aj trom najlepším klubom.

Deväťčlenný seredský tím bojoval opäť v tradičných disciplínach, ktorými boli zostavy, špeciálne kopy a športový boj. V zostavách získali tretie miesto Alica a Klára Ištokové, Tamara Královičová a Nela Tóthová. K nim sa druhým miestom pridal Jakub Masnica. Na najvyšší stupienok sa prebojovali Nikola Iracká, David Kozmér a tiež Ema Valenčíková, ktorá v prebiehajúcej sezóne v danej disciplíne neprehrala zatiaľ ani jeden zápas!

Úspešní sme boli aj v špeciálnych kopoch, ktoré si väčšina z našich zúčastnených skúšala súťažne po prvýkrát. Tu si tretie miesto zabezpečili Adriana Čechová a Klára Ištoková, druhý bol opäť Jakub Masnica a svoje ďalšie prvenstvá si pripísali David Kozmér a Ema Valenčíková. K nim sa napokon pridala aj Alica Ištoková.

V poobedňajšom sparingu mala Sereď štyri bojovníčky a všetky sa prebojovali na stupeň víťazov! Tretia skončila Tamara Královičová, druhé miesto obsadili Klára Ištoková a Ema Valenčíková a víťazkou sa po druhý raz stala Alica Ištoková. Tá sa navyše mohla tešiť aj z ďalšieho veľmi cenného úspechu, keď získala ocenenie pre najlepšiu žiačku Slovenského Pohára za rok 2015.

Na záver súťaže prišlo k už spomínanému vyhlasovaniu najúspešnejších klubov za celý rok. Keďže sa náš klub zúčastnil iba troch z celkového počtu štyroch kôl, dostať sa medzi najlepších nebolo jednoduché. Napokon sa to však predsa podarilo a klub Hong Ryong Sereď získal trofej pre 3. najlepší tím Pohára. Tento úspech si v klube všetci ceníme a už teraz sa tešíme na ďalšie podujatia, ktoré nás čakajú v roku 2016!

Výsledky

1. miesto
Nikola Iracká (zostavy), Alica Ištoková (sparing, špeciálne kopy), David Kozmér (zostavy, špeciálne kopy), Ema Valenčíková (zostavy, špeciálne kopy)

2. miesto
Klára Ištoková (sparing), Jakub Masnica (zostavy, špeciálne kopy), Ema Valenčíková (sparing)

3. miesto
Adriana Čechová (špeciálne kopy), Alica Ištoková (zostavy), Klára Ištoková (zostavy, špeciálne kopy), Tamara Královičová (zostavy, sparing), Sofia Nela Tóthová (zostavy)

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.