Súťaže

Znojmo Open 2015

Začiatok júna sa stal pre náš klub obdobím, kedy každoročne zakončujeme súťažnú sezónu na medzinárodnom podujatí s názvom Znojmo Open. Juhomoravské mesto Znojmo tento rok privítalo taekwondistov z Čiech a zahraničia už po ôsmykrát a účasť krajín bola skutočne rozmanitá.

Organizátori súťaže, ako aj samotní súťažiaci sa tentokrát mohli tešiť na konkurenciu vyše 230 súťažiacich zo 14-tich krajín. Svoje zastúpenie tu malo Arménsko, Bielorusko, Česko, Gruzínsko, Írsko, Maďarsko, Moldavsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švajčiarsko a Ukrajina. Čestným hosťom bol veľmajster Choi Jung Hwa IX. Dan, syn zakladateľa bojového umenia Taekwon-Do.

Seredský klub zobral zakončenie súťažnej sezóny skutočne vážne a do Znojma poslal rekordne veľkú výpravu v počte 25 súťažiacich. Väčšinu z tohto počtu tvorili naši žiaci, pričom pre mnohých to bola prvá medzinárodná súťaž. Nervozitu na mladých tvárach tak bolo očividne badať. Hlavným cieľom bolo dostať sa opäť po ročnej pauze medzi trojicu najúspešnejších tímov tohto podujatia a za jeho splnením sme vykročili hneď zrána.

Kvalitná trénerská práca s novou mládežou sa prejavila už v prvej disciplíne, ktorou boli zostavy. Tam si svoje prvé taekwondo medaily vybojovali Kristián Georgiev, Alex Hrašna a Michaela Šuláková. K nim sa zo žiakov pridali aj naši úspešní medailisti zo Slovenského Pohára, konkrétne Adriana Čechová, Nikola Iracká, Dávid Kozmér a Ema Valenčíková. Novinkou pre naše mladé nádeje bola tentoraz disciplína tímové zostavy, v ktorej sme pred niekoľkými rokmi zbierali na súťažiach cenné úspechy. Napriek tomu, že náš nový tím bol oveľa menej skúsený ako ich predchodcovia, pätica Adriana Čechová, Nina Kopajová, Tamara Královičová, Jakub Masnica a Ema Valenčíková zabojovala ukážkovo a zaslúžene obsadila druhé miesto.

Zo skúsenejších žiakov si v zostavách vybojovali pódiové umiestnenia Klára Ištoková, Matúš Javor a Peter Štrpka a medzi seniormi sa na stupienok víťazov vo svojich kategóriách dostali všetci štyria zástupcovia Serede, teda Kristína Blaškovičová, Juraj Ďuračka, Viktor Grznárik a Richard Kopál.

V poobedňajších hodinách sa na štyroch ringoch rozhoreli boje v sparingu a bolo sa naozaj na čo pozerať. Tu prešli krstom ohňom naši žiaci, ktorí na nedávnych skúškach získali žltý pás. Ten ich oprávňoval prvýkrát štartovať v tejto disciplíne. Väčšie skúsenosti súperov sa síce v ringu ukázali, seredskí žiaci však i tu predviedli dobrý potenciál do budúcnosti. Medailu spomedzi nováčikov v sparingu napokon získala Ema Valenčíková. Vyššie ciele v športovom boji mali niektorí z našich ostrieľanejších pretekárov, čo sa aj odrazilo na medailových umiestneniach, keď bronz získali Alica Ištoková a Richard Kopál a zlato Kristína Blaškovičová. Tá si navyše prvý raz vyskúšala aj pozíciu rozhodkyne, čo je ďalší pekný míľnik na ceste taekwondom. Naši dvaja najúspešnejší súťažiaci v tejto sezóne Juraj Ďuračka a Peter Štrpka sa dostali do skupín s najväčšou konkurenciou a napriek počiatočným víťazstvám napokon obaja zostali tesne pod pódiovým umiestnením na štvrtom mieste.

Záverečnou disciplínou boli tzv. špeciálne kopy, teda kopy na výšku, kde sme mali dvojnásobné zastúpenie. O medaily tu za Sereď bojovala dvojica Viktor Grznárik a Richard Kopál a prvý menovaný si nakoniec „vykopal“ výborné druhé miesto. Úspech Viktora v kopoch je o to cennejší, že bol najnižším účastníkom medzi štartujúcimi, pričom práve výška je jedným z kľúčových faktorov v tejto peknej disciplíne.

Celková bilancia pre Sereď na súťaži Znojmo Open 2015 bola 24 medailí, čo tomuto tímu zabezpečilo konečné 3. miesto spomedzi všetkých družstiev! Napriek radosti zo splneného cieľa i z veľmi úspešnej sezóny 2014/2015 sa už teraz pozeráme po ďalších métach, ktoré nás čakajú v sezóne novej. Zo súťaží ešte v tomto kalendárnom roku možno spomenúť napríklad medzinárodné podujatia v Maďarsku a Česku, ďalej dve záverečné kola Slovenského Pohára či Majstrovstvá Slovenska 2015. Klub Hong Ryong Sereď sa bude snažiť naďalej zbierať kvalitné výsledky.

Na záver treba vyjadriť poďakovanie mestu Sereď nie len za podporu na tejto súťaži, ale za celú uplynulú sezónu.


Výsledky

1. miesto
Kristína Blaškovičová (zostavy, sparing), Kristián Georgiev (zostavy), Viktor Grznárik (zostavy), Nikola Iracká (zostavy), Klára Ištoková (zostavy), Peter Štrpka (zostavy)

2. miesto
Adriana Čechová (zostavy, tímové zostavy), Viktor Grznárik (špeciálne kopy), Nina Kopajová (tímové zostavy), Richard Kopál (zostavy), Dávid Kozmér (zostavy), Tamara Královičová (tímové zostavy), Jakub Masnica (tímové zostavy), Michaela Šuláková (zostavy), Ema Valenčíková (tímové zostavy, sparing)

3. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy), Alex Hrašna (zostavy), Alica Ištoková (sparing), Matúš Javor (zostavy), Richard Kopál (sparing), Ema Valenčíková (zostavy)

Ďalšie ocenenie
3. najúspešnejší tím súťaže

Fotografie zo súťaže

admin
3 COMMENTS
  • milos grznarik
    Odpovedať

    Tak tomu hovorím dobrá robota

  • Ivan
    Odpovedať

    Hong Ryong Sereď=kvalitná škola, kde šikovní starší učenci odovzdavajú svoje skusenosti začiatočníkom, pod vedenim trenéra, ktorý vie ako na to :-). Páni Rajský, Ďuračka, Grznárik a slečna Blaškovičová Ďakujem. je radosť sledovať uspechy, ktoré dosahujete so žiakmi a ešte väčšia vidieť deti, ako ich treningy bavia.

  • admin
    Odpovedať

    Ďakujeme za pekné komentáre. Budeme sa snažiť aj naďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.