Súťaže

Sonkal Open 2015

Výber slovenskej reprezentácie sa v závere mája predstavil na súťaži Sonkal Open v Prahe a medzi súťažiacimi nechýbali ani zástupcovia zo Serede. Hlavné mesto Českej republiky každoročne v tomto termíne víta českú taekwondo špičku a v posledných dvoch rokoch tvorí konkurenciu aj slovenský tím.

V Prahe sa tento rok zišlo až 220 pretekárov, čo bola doteraz najvyššia účasť na danom podujatí. O kvalitnom obsadení svedčí aj fakt, že medzi zúčastnenými bolo aj niekoľko českých reprezentantov a medailistov z nedávnych majstrovstiev Európy. Za Sereď i Slovensko aj tentokrát bojovala dvojica Peter Štrpka a Juraj Ďuračka.

Súťažiť sa začalo od desiatej hodiny rannej a našim bojovníkom sa tentoraz darilo viac v disciplíne sparing. Peter Štrpka si druhýkrát za sebou vyskúšal tzv. dvojitý štart, teda štart vo dvoch váhových kategóriách a v oboch opäť vybojoval medaily. Vo svojej štandardnej kategórii to bola medaila bronzového lesku a v kategórii vyššej bolo umiestnenie ešte o stupienok lepšie. Tam podľahol iba v súčasnosti najlepšiemu českému žiakovi, s ktorým má momentálne zápasovú bilanciu 0:2. Veríme, že do tretice si už Peter s týmto súperom pripíše víťazstvo. S podobne úspešným pretekárom, avšak medzi seniormi, sa stretol aj Juraj Ďuračka a aj v tomto prípade sa z víťazstva radoval reprezentant Česka. Juraj však napriek tomu dokázal postúpiť zo svojej skupiny ďalej a napokon obsadil celkové štvrté miesto.

Súťaž v Prahe priniesla našim cvičencom opäť nové skúsenosti, ktoré budú môcť zužitkovať už o pár dní na ďalšej súťaži v Česku. Klub Hong Ryong Sereď zakončí svoju súťažnú sezónu 2014/2015 už tradične na medzinárodnej súťaži Znojmo Open na juhu Moravy. Tento rok vyšleme do Znojma rekordne veľkú výpravu s viac ako dvadsiatimi súťažiacimi a veríme, že budeme minimálne tak úspešní, ako tomu bolo v rokoch predošlých.


Výsledky za Sereď

Peter Štrpka
2. miesto – sparing do 50 kg
3. miesto – sparing do 44 kg

Juraj Ďuračka
4. miesto – sparing

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.