Súťaže

Turnaj pod hradom

Po dlhej, takmer 3 ročnej prestávke sa naši cvičenci znova ocitli v ringoch. Dňa 11. 6. 2022 sme sa zúčastnili turnaja na druhom konci Slovenska, v Turni nad Bodvou, kde sme bojovali proti tímom zo Slovenska a Maďarska.

Náš 8 členný tím bol tvorený žiakmi a juniormi a hoci naši cvičenci stáli naposledy v ringu v roku 2019, bojovali statočne.

V technických zostavách sme získali 8 medailí. Do ringu sa na začiatok postavili s veľkou odvahou naše dve malé žiačky Viktória Rajská a Karolína Kubáliková, pre ktoré to bola nová skúsenosť. Naše najmladšie dievčatá si zo svojej prvej súťaže odniesli zlato. Zo žiakov bol najúspešnejší vo svojej kategórii Simon Rajský a cenný kov si odniesol tiež Alex Georgiev. Naše juniorky taktiež nesklamali a získali medaily. Svoju kategóriu vyhrala Tatiana Janíková a z vyšších technických stupňov Ema Valenčíková.

Zo sparingu, ktorého sa mohli zúčastniť len vyššie technické stupne, sme si odniesli 3 medaily. Za Sereď sa ho zúčastnili naše juniorky. Vo svojej kategórii si striebro odniesla Tamara Královičová. V ďalšej váhovej kategórii, ktorá bola zmiešaná juniorsko-seniorská, bol finálový zápas medzi našimi zverenkyňami Valériou Sárkányovou a Emou Valenčíkovou s úspešnejším koncom pre Emu.

Nakoniec sa naše 2 juniorky, Valéria Sárkányová a Ema Valenčíková, zúčastnili aj silového prerážania. Dievčatá sa tejto disciplíny zúčastnili prvýkrát, čiže to bola pre nich nová skúsenosť. Napokon sa Eme podarilo vybojovať aj v tejto disciplíne zlato.

Seredský tím na súťaži v Turni nad Bodvou vybojoval spolu 12 medailí, z toho 7 zlatých, 3 strieborné a 2 bronzové.

Výsledky

1. miesto
Tatiana Janíková (zostavy), Karolína Kubáliková (zostavy), Viktória Rajská (zostavy), Simon Rajský (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy, sparing, silové prerážanie)

2. miesto
Tamara Královičová (sparing), Valéria Sárkányová (zostavy, sparing)

3. miesto
Alex Georgiev (zostavy), Tamara Královičová (zostavy)

 

Ema Valenčínková

admin