Súťaže

Nitra Cup 2017

Tradičná medzinárodná súťaž s názvom Nitra Cup sa v Nitre konala tento rok už po 11-ty raz. Ako je zvykom, ani tentokrát na podujatí nechýbal medzi účastníkmi náš klub. V dobrej konkurencii sme opäť vybojovali veľmi pekný počet medailí!

Desaťčlenná seredská výprava sa v Nitre stretla okrem slovenských klubov aj s taekwondistami z Bosny a Hercegoviny, Česka, Maďarska, Slovinska a Srbska.

Naši súťažiaci bojovali v dvoch disciplínach a získali v nich spolu 13 medailí! V dopoludňajšej disciplíne technické zostavy sme mohli vidieť až 3 finálové zápasy, v ktorých proti sebe nastúpili členovia seredského tímu. Ako prvé to bolo finále medzi žiačkami, kde spolu zviedli veľmi vyrovnaný boj Nina Kopajová a Ema Valenčíková. Po dvoch remízach sa napokon až na tretí pokus z víťazstva tešila Ema. Ďalšie seredské finále bolo medzi juniormi (žlté a žlto-zelené pásy), kde sa stretli Boris Bilka a Alex Marik. V tomto finále zvíťazil prvý menovaný. Do tretice sa vo finále stretli Seredčania aj medzi juniormi v zelených a zeleno-modrých pásoch. Tu bojovali Michal Fidlér a Samuel Iracký a úspešnejší bol Samuel.

Po šiestich medailách v zostavách nasledovala disciplína sparing, kde sa naša bilancia zastavila na čísle 7. Aj tu sme mohli vidieť jeden finálový zápas v podaní seredských pretekárok – a bola to opäť dvojica Nina Kopajová a Ema Valenčíková. Súboj bol aj v tomto prípade nesmierne vyrovnaný a po jeho závere sa tentokrát radovala Nina. Ďalšie medaily pridali medzi žiakmi David Kozmér a Sofia Nela Tóthová, za juniorov Samuel Iracký a medzi seniormi Juraj Ďuračka, ktorý súťažil v dvoch váhových kategóriách.

Seredský klub teda nakoniec vybojoval na súťaži Nitra Cup 2017 celkovo 4 zlaté, 6 strieborných a 3 bronzové medaily!

Výsledky

1. miesto
Boris Bilka (zostavy), Samuel Iracký (zostavy), Nina Kopajová (sparing), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Juraj Ďuračka (sparing do 71 kg), Michal Fidlér (zostavy), Nina Kopajová (zostavy), Alex Marik (zostavy), Sofia Nela Tóthová (sparing), Ema Valenčíková (sparing)

3. miesto
Juraj Ďuračka (sparing do 78 kg), Samuel Iracký (sparing), David Kozmér (sparing)

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.