Serbia Open 2016

Počas posledného februárového víkendu sa slovenský taekwondo tím predstavil na medzinárodnej súťaži v Srbsku a medzi reprezentantmi boli prítomní aj dvaja zástupcovia seredského klubu. Vo veľmi kvalitnej konkurencii bojovali o cenné kovy Juraj Ďuračka a Peter Štrpka a obaja boli napokon úspešní!

V srbskom meste Bačka Topola sa konal už 11. ročník tohto podujatia a zišlo sa naň viac ako 200 súťažiacich z rôznych európskych krajín. Slovenskí zástupcovia sa tak mohli stretnúť napríklad s taekwondistami z Maďarska, Slovinska, domáceho Srbska, Chorvátska či Macedónska.

V dopoludňajších hodinách bežali zápasy v disciplíne zostavy, kde boli Slováci mimoriadne úspešní. K tomu dopomohol zlatou medailou aj Juraj Ďuračka. Peter Štrpka zostal v tejto disciplíne tesne pod stupňom víťazov.

Popoludní sa rozbehli boje v sparingu, kde mali slovenskí reprezentanti možnosť okúsiť veľmi kvalitnú balkánsku školu. Napriek tomu však ani tu nezostali medailovo naprázdno. Zo seredského klubu bodovali obaja súťažiaci, keď sa vo svojich kategóriách umiestnili zhodne na tretích miestach.

Spomínané kvalitné výkony nakoniec priniesli Slovákom celkové tretie miesto medzi všetkými zúčastnenými tímami!

V mesiaci marec čaká seredských taekwondistov viacero ďalších akcií. Spomenúť môžeme napríklad seminár a technické skúšky, ktoré sa uskutočnia v Seredi, celoslovenskú súťaž pre začiatočníkov a pokročilých v Lužiankach pri Nitre, či veľkú medzinárodnú súťaž v českom Nymburku.


Výsledky za Sereď

1. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy)

3. miesto
Juraj Ďuračka (sparing), Peter Štrpka (sparing)

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.