Súťaže

1. kolo Slovenského Pohára 2015

Prvou súťažou v roku 2015 bolo pre náš klub 1. kolo Slovenského Pohára a vykročili sme doň veľmi úspešne. V konkurencii klubov zo západného i východného Slovenska si naši členovia vybojovali až 18 medailových umiestnení!

Úvodné kolo tohtoročného Pohára sa konalo v obci Horné Orešany neďaleko Trnavy, kde organizátori vytvorili dobré podmienky na súťaženie. Za Sereď tentokrát bojovalo vynovené družstvo, tvorené predovšetkým našimi mladými nádejami, ktorí boli doplnení o pár skúsenejších pretekárov. Účasťou sme prispeli taktiež na rozhodcovských stoličkách, a to hneď trojnásobne!

Keďže pre mnohých išlo o ich prvú súťaž, nervozita bola badateľná, každý sa s ňou však napokon vysporiadal veľmi dobre. Medzi nováčikmi sa v žiackych kategóriách v disciplíne zostavy presadili postupne Dávid Kozmér a Adriana Čechová, ktorí získali tretie miesto, Nikola Iracká, ktorá obsadila druhé miesto, a na najvyšší stupienok sa prebojovali Jakub Masnica, Michal Salaj a Ema Valenčíková. Z pokročilejších žiakov boli následne úspešní Alica Ištoková a Klára Ištoková, ktoré obe vyhrali svoju kategóriu, a taktiež Matúš Javor, ktorý si pripísal tretie miesto. Za seniorov získal druhé miesto Viktor Grznárik a tretie miesto Juraj Ďuračka. Pre chorobu sa tentoraz súťaže nemohol zúčastniť náš najúspešnejší žiak z minulého roku Peter Štrpka, veríme však, že úspechy bude zbierať už na ďalších plánovaných podujatiach. Ocenenie za snahu a dobrú reprezentáciu patrí zároveň aj tým, ktorým sa tentokrát nepodarilo dostať medzi trojicu najlepších, menovite sú to: Nina Kopajová, Tamara Královičová, Michaela Šuláková, Boris Bílka, Lukáš Javor a Martin Pavlovič. Tvrdá práca na tréningoch aj u nich čoskoro určite prinesie väčšie súťažné úspechy.

Druhou disciplínou boli tzv. T-KI, kde súťažiaci predvádzajú svoje schopnosti v kopoch na výšku. Z troch zástupcov, ktorých sme v tejto disciplíne mali, sa hneď dvom podarilo získať prvé miesto, konkrétne išlo o Alicu Ištokovú a Matúša Javora.

Na záver sa zápasilo v sparingu a ani tu sme neodišli naprázdno. Matúš Javor bol najlepší medzi žiakmi, no vyskúšal si prvý krát aj juniorskú kategóriu, kde obsadil tretie miesto. Rovnako sa umiestnili aj Klára Ištoková a Juraj Ďuračka. Druhé miesto si po náročných zápasoch vybojovala Alica Ištoková.

Celková bilancia pre klub Hong Ryong Sereď bola teda 8 prvých miest, 3 druhé miesta a 7 tretích miest. Zároveň nás veľmi teší, že naša členka Alica Ištoková sa stala najúspešnejšou žiačkou tejto súťaže!

Výsledky

1. miesto
Alica Ištoková (zostavy, špeciálne kopy), Klára Ištoková (zostavy), Matúš Javor (špeciálne kopy, sparing – žiaci), Jakub Masnica (zostavy), Michal Salaj (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Nikola Iracká (zostavy), Alica Ištoková (sparing), Viktor Grznárik (zostavy)

3. miesto
Adriana Čechová (zostavy), Juraj Ďuračka (zostavy, sparing), Klára Ištoková (sparing), Matúš Javor (zostavy, sparing – juniori), Dávid Kozmér (zostavy)

Fotografie zo súťaže nájdete v našom albume.

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.