Rôzne akcie

Športové popoludnie v seredskom kempingu #2

„Dovidenia o týždeň v kempingu! (ak nám vyjde počasie).“ Takto končí predchádzajúci článok o našom stretnutí v kempingu. Týždeň prešiel, počasie nám vyšlo výborne, a tak sme sa stretli opäť.

Účasť, čo do počtu, bola takmer totožná s tou predošlou a prvou „disciplínou“ bol opäť futbal. Kvalita zápasu bola tentokrát mierne vyššia, pravdepodobne veľa ľudí pozeralo finále Ligy majstrov… Samozrejme, nezabudli sme ani na taekwon-do. Ľahší tréning pozostával najmä z rôznych kopov na lapu (a občas do ruky, ak sa niekto netrafil), troj- a dvoj-krokového sparingu a na záver nám naša mládež predviedla zopár tímových zostáv, v ktorých sa občas vynímalo trojfázové dýchanie, nuž ale nie je ľahké behom pár minútzosynchronizovať skupinu rôznorodých žiakov, ktorí spolu ešte necvičili. Opomenúť nemožno ani dvojicu našich seniorov, ktorí buď predtým pozerali v televízii zápasenie a chceli si to vyskúšať, alebo mali v sebe veľa kofeínu z vypitej kofoly…

Stretnutie vyvrcholilo druhým futbalovým zápasom, v novom rozdelení, ktoré prinieslo veľa zaujímavých momentov. Spomeniem napríklad disciplíny „zostreľ si svojho malého taekwondistu“, alebo „keď nemôžeš kopnúť do lopty, kopni aspoň do nohy“. Nádherný záverečný gól, pri ktorom nechytateľná strela jednej z najlepších (dvoch) hráčok na ihrisku prešla za brankárov chrbát, hoci robil všetko proti a ukázal tak svoje predpoklady na post brankárskej jednotky slovenského reprezentačného tímu, priniesla zaslúžené víťazstvo lepšieho tímu v pomere 10:8.

Druhé športové podujatie v kempingu je teda za nami. Z osobného pohľadu mu vyčítam len dve veci: 1. otravujúce lietajúce páperie z topoľov a 2. síce slušná, ale nie uspokojujúca účasť, čím apelujem na všetkých členov a hlavne tých neskôr narodených, aby všetky klubové akcie brali ako výbornú príležitosť sa zabaviť a zároveň sa niečo naučiť a nie ako nepríjemnú povinnosť. Tí, čo tam boli, vedia, o čo by prišli.

Článok teda zakončujem s vierou, že podobné stretnutia sa budú v budúcnosti opakovať a budú minimálne tak dobré ako to uplynulé.

foto »

admin