Exhibície

BUDO 2006 – očami jedného z divákov

Keď som prišiel do haly, nevedel som, čo tam na mňa asi čaká. Sadol som si a čakal, čo sa bude diať. O chvíľu sa to začalo. Nastúpili si predstavitelia Taekwon-Do, potom Wu-Shu a po nich Aikido.
Prvú zostavu predviedlo wu-shu, po nich nám predviedli svoj um zástupcovia aikida. Tieto dve bojové umenia sú síce zaujímavé, ale na to, čo nám predviedli, si neviem poriadne ani spomenúť. Po nich nastúpilo to pravé orechové – Taekwon-Do!!! Taekwonďáci nám predviedli fantastickú sebeobranu – na jedno dievča útočili dvaja chalani, no nemali ani pramalú šancu proti tejto obratnej babe. Po tomto predstavení, ktoré zožalo obrovský aplaus, nastúpilo wu-shu so zbraňami. Hneď potom nechali dobrovoľníkov, aby si aj oni vyskúšali toto umenie. Potom znova nasledovalo Taekwon-Do. Svoje predstavenie začínalo opäť sebeobranou. Po nej nasledovalo rozbíjanie škridiel a kvádrov. Najzaujímavejší bol chlapec z klubu Hong Ryong Sereď, ktorý rozbil šesť kvádrov. Po rozbíjaní nastúpila sebaobrana, ktorú viedol tréner s jeho dvoma učňami. K veľmi zaujímavým činnostiam patrilo rozbíjanie drevených dosiek rôznymi kopmi a údermi.

Na koniec, ako čerešnička na torte, bol kórejský majster Taekwon-Do, ktorý rozlámal viacero dosiek nielen údermi, ale aj kopmi. No úplne naj bolo ako si vyhodil jabĺčko a následne ho vo vzduchu trafil kopom z otočky.

Bolo to prosto super.

– divák Lukáš –

admin