Súťaže

Spirit Open 2019

V sobotu 6. apríla 2019 sme sa prvýkrát zúčastnili medzinárodnej súťaže Spirit Open, ktorá sa každoročne koná v Budapešti. Za náš klub zápasilo v kategóriách od žiakov až po veteránov 18 súťažiacich a mnohí z nich si odniesli domov medaily!

V hlavnom meste Maďarska bojovalo na ôsmich ringoch viac než 460 súťažiacich z 10 krajín a nechýbali medzi nimi ani viacerí medailisti z majstrovstiev Európy či sveta.

Nášmu klubu sa tentokrát medailovo najviac darilo v disciplíne sparing, kde sme získali až 11 medailí. Najúspešnejšou z našich bola v športovom boji Michaela Šuláková, ktorá postupne porazila slovenskú súperku z klubu z Bratislavy, následne maďarskú pretekárku a vo finále opäť zástupkyňu z Maďarska, tentokrát z domáceho budapeštianskeho klubu. Michaela si tak zaslúžene odniesla zlatú medailu.

Veľmi dobre sa nám darilo tiež v disciplíne špeciálnych techník, teda kopov na výšku vo výskoku, kde sa až traja z našich štyroch zástupcov dostali na stupeň víťazov. Medzi juniormi to bol Peter Štrpka, medzi juniorkami Ema Valenčíková a za seniorov Juraj Kollár. Všetci traja si zhodne „vykopali“ striebornú medailu.

Celkovo získala Sereď na súťaži Spirit Open 2019 15 medailí – 1 zlatú, 6 strieborných a 8 bronzových.

Do konca aktuálnej súťažnej sezóny zostávajú necelé tri mesiace a naši členovia sa zúčastnia ešte minimálne troch medzinárodných súťaží, kde budú mať opäť za cieľ dosiahnuť čo najlepšie výsledky.


Výsledky

1. miesto
Michaela Šuláková (sparing)

2. miesto
Juraj Kollár (špeciálne techniky), Lucia Lakatošová (sparing), Oliver Rumanovský (sparing), Peter Štrpka (špeciálne techniky), Martin Švanda (sparing), Ema Valenčíková (špeciálne techniky)

3. miesto
Tomáš Dušecina (sparing), Juraj Ďuračka (zostavy), Alex Georgiev (sparing), Patrik Hrdlovič (sparing), Ľubomír Králik (sparing), Tamara Královičová (sparing), Valéria Sárkányová (sparing), Nathan Valencín (sparing)

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.