Súťaže

SLO Open 2018

V dňoch 20. a 21. októbra 2018 sme sa v rámci slovenského tímu predstavili na veľkej medzinárodnej súťaži SLO Open v slovinskom meste Žalec. Táto súťaž je označovaná ako „trieda A“, čo označuje súťaž najvyššej kvality v rámci Európy. O konkurenciu mali teda naši pretekári postarané.

Za súťaže kategórie A sú v rámci európskej organizácie EITF označované každoročné „open“ turnaje, ktoré svojou kvalitou a počtom súťažiacich dosahujú tú najvyššiu úroveň. Dokopy je ich šesť a súťaž SLO Open je jednou z nich. Tento rok sa na tomto podujatí predstavilo celkovo 467 súťažiacich zo 64 tímov a z 18 krajín Európy. Slovenský tím, ktorý bol z väčšej časti tvorený seredskými taekwondistami, tak bojoval o medaily s európskou taekwon-do špičkou.

Počas prvého súťažného dňa zápasili v ringoch kategórie juniorov (14+), seniorov (18+) a veteránov (40+). V zostavách sa výborne darilo nášmu seniorovi Samuelovi Irackému, ktorý pre náš tím vybojoval prvé zlato. Medailou bronzového lesku sa k nemu pripojil tiež junior Peter Štrpka, ktorý neskôr rovnakú medailu získal aj v sparingu. Tam postupne vyradil súperov z Ukrajiny a domáceho Slovinska až napokon v semifinále podľahol výbornému českému reprezentantovi. Za veteránov sa v našom výbere predstavil Viktor Hofer a napokon obsadil tretie miesto.

Druhý súťažný deň už bol vyhradený pre všetky žiacke kategórie, kde sme mali až sedem želiezok v ohni. Veľkú radosť nám spravili všetky štyri dievčatá, keďže si dokopy odniesli až päť medailí! V disciplíne technické zostavy sme mohli vidieť seredské finále medzi žltými a žlto-zelenými pásmi, v ktorom Michaela Šuláková zvíťazila nad Luciou Lakatošovou. Šancu súperkám vo svojej kategórii nedala ani Tamara Královičová a taktiež si odniesla zlatú medailu. V sparingu sa situácia so seredským finále opakovala, tentoraz sa v ňom stretli Lucia Lakatošová a Ema Valenčíková, teda rovnako ako na predchádzajúcej medzinárodnej súťaži v Ostrave. Ema musela kvôli ťažkému žrebu vyradiť aj grécku reprezentantku s oveľa vyšším technickým stupňom a vo finále si už vďaka svojim skúsenostiam nenechala ujsť celkové víťazstvo.

Sereď vybojovala na súťaži v Slovinsku celkovo 9 medailí – 4 zlaté, 2 strieborné a 3 bronzové – čím výrazne dopomohla k výbornému umiestneniu slovenského tímu. Ten sa spomedzi 64 tímov umiestnil na 6. mieste!

Naši členovia sa už teraz pripravujú na poslednú súťaž v roku 2018, ktorou budú Majstrovstvá Slovenska konajúce sa v sobotu 27. októbra v Nitre.


Výsledky

1. miesto
Samuel Iracký (zostavy), Tamara Královičová (zostavy), Michaela Šuláková (zostavy), Ema Valenčíková (sparing)

2. miesto
Lucia Lakatošová (zostavy, sparing)

3. miesto
Viktor Hofer (sparing), Peter Štrpka (zostavy, sparing)

Fotoalbum

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.