Súťaže

Moravia Open 2018

Súťažnú sezónu 2018/2019 sme už tradične odštartovali na medzinárodnej súťaži s názvom Moravia Open, ktorá sa pravidelne koná v českej Ostrave. Napriek veľmi silnej konkurencii sme opäť bodovali viacerými medailovými umiestneniami!

Piaty ročník súťaže Moravia Open sa uskutočnil v dňoch 29. a 30. septembra 2018 a za Sereď na ňom zápasilo 12 súťažiacich vo viacerých vekových kategóriách. Konkurenciu nášmu výberu tvorili tímy z desiatich európskych krajín a celkový počet účastníkov dosiahol číslo vyše 400.

Prvý súťažný deň sa niesol v znamení bojov v kategóriách juniorov (14+) a dospelých. Tu sme mali dvojnásobné zastúpenie a na stupeň víťazov sa ziskom striebornej medaily v sparingu dostal Michal Fidlér.

Nedeľa bola vyhradená pre všetky žiacke kategórie a Sereď tu mala svojich 10 zástupcov. Hneď na začiatok nás v disciplíne technické zostavy potešila trojica našich žiakov s najnižšími technickými stupňami, keď sa všetci traja umiestnili na stupni víťazov – Martin Švanda obsadil 3. miesto, Patrik Hrdlovič 2. miesto a víťazom kategórie sa stal Alex Georgiev. Neskôr pridal v zostavách do našej medailovej zbierky bronz tiež Tomáš Dušecina.

V športovom boji sme mali najprv možnosť vidieť veľmi zaujímavé súboje v zápasoch s penovými tyčami, čo je disciplína pre tých najmladších. Tu svoju druhú, tentokrát bronzovú medailu vybojoval Alex Georgiev. Neskôr prišiel na rad už klasický sparing pre starších žiakov. Trojnásobné zastúpenie sme mali medzi dievčatami a tie nám na záver súťaže urobili veľkú radosť. V spoločnej kategórii totiž nedali svojim zahraničným súperkám šancu a všetky tri sa prebojovali na stupeň víťazov! Bronzovú medailu získala Tamara Královičová a v seredskom finále sa spolu stretli Lucia Lakatošová a Ema Valenčíková. Väčšie skúsenosti nakoniec pretavila na zlatú medailu Ema.

Celkovo sme na súťaži Moravia Open 2018 získali 9 medailí, z toho 2 zlaté, 3 strieborné a 4 bronzové. Vzhľadom na kvalitu súťaže tak môžeme vstup do novej sezóny hodnotiť veľmi pozitívne.


Výsledky

1. miesto
Alex Georgiev (zostavy), Ema Valenčíková (sparing)

2. miesto
Michal Fidlér (sparing), Patrik Hrdlovič (zostavy), Lucia Lakatošová (sparing)

3. miesto
Tomáš Dušecina (zostavy), Alex Georgiev (sparing), Tamara Královičová (sparing), Martin Švanda (zostavy)

Fotoalbum

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.