Súťaže

Nitriansky Pohár 2018

V sobotu 21. apríla 2018 sa v Nitre konala súťaž pod názvom Nitriansky Pohár a v boji o medaily sa v tomto meste zišli kluby z východného aj západného Slovenska. Medzi zúčastnenými bol aj náš 9-členný tím, ktorý aj tentokrát potvrdil svoju kvalitu!


Za Sereď bojovalo v Nitre šesť súťažiacich v žiackych kategóriách, dvaja v kategóriách juniorov a jeden zástupca medzi dospelými. Napokon sa väčšine z nich podarilo prebojovať sa až na stupeň víťazov!

Súťaž sa začala menej tradične, keďže ako prví do ringu nastupovali držitelia čiernych pásov medzi juniormi a seniormi. Za náš klub tak prvý bojoval Juraj Ďuračka v disciplíne technické zostavy, kde obsadil druhé miesto. Po úspešnom vystúpení potom pokračoval na súťaži v pozícii rozhodcu.

Ďalej už v súťaži pokračovali aj súťažiaci s nižšími technickými stupňami. V spomínanej disciplíne zostavy sa na najvyšší stupeň dostal náš žiak Kristian Georgiev, strieborné pozície vo svojich kategóriách získali medzi žiačkami Michaela Šuláková a Ema Valenčíková a bronz pridala Tamara Královičová. Z juniorov sa z medailového úspechu tešili obaja zástupcovia Serede, keď v spoločnej kategórii obsadil prvé miesto Samuel Iracký a tretie miesto Michal Fidlér.

Po siedmych cenných kovoch zo zostáv sme chceli podobne dobrý výsledok dosiahnuť aj v sparingoch, čo sa nakoniec aj úspešne podarilo. V športovom boji sme na prvé miesto dosiahli až trikrát, a to vďaka trojici Kristian Georgiev, Michaela Šuláková a Ema Valenčíková. Striebrom k medailovej zbierke prispeli Samuel Iracký a Tamara Královičová a bronz vybojovali Michal Fidlér a Nicole Iracká.

Celkovo teda dosiahol seredský klub na Nitrianskom Pohári bilanciu 14 medailí, z toho zlatých, strieborných a 4 bronzové. K medailám sme navyše pripojili aj dva poháre – za najlepšieho juniora súťaže bol na základe svojich výsledkov vyhlásený Samuel Iracký a medzi všetkými zúčastnenými klubmi sa tím zo Serede dostal na celkové 2. miesto!

V súčasnosti sa už naši členovia pripravujú na záver sezóny, kedy nás ešte čakajú dve medzinárodné súťaže.


Výsledky 

1. miesto
Kristian Georgiev (zostavy, sparing), Samuel Iracký (zostavy), Michaela Šuláková (sparing), Ema Valenčíková (sparing)

2. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy), Samuel Iracký (sparing), Tamara Královičová (sparing), Michaela Šuláková (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy)

3. miesto
Michal Fidlér (zostavy, sparing), Nicole Iracká (sparing), Tamara Královičová (zostavy)

Ďalšie ocenenia

Najúspešnejší junior súťaže – Samuel Iracký
2. najúspešnejší klub súťaže – Sereď

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.