Súťaže

Znojmo Open 2017

V českom meste Znojmo sa tento rok konal výročný 10. ročník medzinárodnej súťaže s názvom Znojmo Open. Náš klub doteraz nechýbal ani na jednom z ročníkov a inak tomu nebolo ani tentoraz. Sereď a Slovensko reprezentovala skoro 30-členná výprava a obstála viac než dobre!

Počas druhého júnového víkendu prišli do Čiech o medaily a poháre bojovať tiež súťažiaci z Maďarska, Nemecka, Poľska, Slovinska, Ukrajiny a Veľkej Británie. Túto kvalitnú konkurenciu samozrejme dopĺňali aj viaceré české tímy.

Súťažiaci zo Serede boli zastúpení v žiackych, juniorských a seniorských kategóriách, pričom tím bol tvorený zmesou skúsených i menej skúsených pretekárov.

Na stupne víťazov sa naši zástupcovia dostali v dvoch tradičných disciplínach – zostavy a sparing. V prvej menovanej disciplíne sa z bronzu mohli tešiť Juraj Ďuračka, Michal Fidlér, Kristian Georgiev, Katarína Lanczová, Simon Rajský a Viktor Rychtárik. Striebro do medailovej zbierky pridali Adam Gajdoš, Tamara Královičová, Marco Šereg a Sofia Nela Tóthová. Na najvyšší stupeň sa dostali hneď štyria seredskí zástupcovia, konkrétne Samuel Iracký, Nina Kopajová, Ema Valenčíková a Samuel Bartoš, ktorý ani na svojej tretej súťaži ešte nenašiel premožiteľa.

V sparingu, ktorý v niektorých kategóriách končil až neskoro večer, sme si taktiež vybojovali veľmi potešiteľné výsledky. Tretia miesta tu obsadili Tamara Královičová a Peter Štrpka, na druhých priečkach sa umiestnili Michal Fidlér, Nina Kopajová, Viktor Rychtárik a druhýkrát aj Sofia Nela Tóthová. Medailovú zbierku napokon skompletizovali ziskom zlatých medailí Boris Bilka medzi mladšími juniormi a Juraj Ďuračka medzi dospelými.

Dokopy sme tak na súťaži Znojmo Open 2017 získali celkovo 22 medailí, z toho 6 zlatých, 8 strieborných a 8 bronzových. Vďaka týmto individuálnym úspechom sme sa mohli na konci súťaže tešiť aj zo zisku pohára pre 2. najlepší tím súťaže!

Súťažná sezóna 2016/2017 sa chýli k svojmu záveru a klub Hong Ryong Sereď preto ďakuje mestu Sereď za spoluprácu a podporu počas celej sezóny. Zároveň sa už teraz tešíme na sezónu novú!


Výsledky

1. miesto
Samuel Bartoš (zostavy), Boris Bilka (sparing), Juraj Ďuračka (sparing), Samuel Iracký (zostavy), Nina Kopajová (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Michal Fidlér (sparing), Adam Gajdoš (zostavy), Nina Kopajová (sparing), Tamara Královičová (zostavy), Viktor Rychtárik (sparing), Marco Šereg (zostavy), Sofia Nela Tóthová (zostavy, sparing)

3. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy), Michal Fidlér (zostavy), Kristian Georgiev (zostavy), Tamara Královičová (sparing), Katarína Lanczová (zostavy), Simon Rajský (zostavy), Viktor Rychtárik (zostavy), Peter Štrpka (sparing)

Ďalšie ocenenie – 2. najlepší tím súťaže

Fotografie zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.