Súťaže

Taekwon-Do Liga 2017 – 1. kolo

V sobotu 18. februára 2017 bol odštartovaný nový ročník Taekwon-Do Ligy. Úvodné kolo, ktoré bolo zároveň finálovým kolom minulého ročníka, sa konalo u nás v Seredi a náš klub sa napokon stal celkovým víťazom!

Nová Taekwon-Do Liga, ktorá bola rozbehnutá minulý rok, je viackolová súťaž určená pre všetky technické stupne s výnimkou čiernych pásov. Po odsúťažení jednotlivých kôl sú následne vyhlásení najlepší jednotlivci, ako aj tri najlepšie tímy za celý rok. Na tomto kole sa okrem slovenských klubov zúčastnili aj zahraniční hostia v podobe tímu z českého Znojma. Za Sereď tentokrát bojovalo 20 súťažiacich a podarilo sa im dosiahnuť naozaj skvelý úspech!

Naši zástupcovia zápasili v tradičných disciplínach technické zostavy športový boj. V oboch sa im podarilo vybojovať množstvo medailí. V zostavách, ktoré sa konali dopoludnia, to bolo 8 zlatých, 2 strieborné a 2 bronzové medaily a v popoludňajšom sparingu bola naša bilancia 7 zlatých, 3 strieborné a 5 bronzových medailí. Celkovo sa teda členovia seredského tímu dostali na stupeň víťazov až 27 krát!  Ako býva zvykom, okrem skúsenejších pretekárov sa i tentoraz presadili aj naši nováčikovia. Svoju prvú súťaž absolvovali traja a všetci boli úspešní. Medzi žiakmi získal svoju prvú (striebornú) medailu Samuel Ruman, za seniorky si zlato pripísala Ivana Šeregová a junior Samuel Bartoš získal zlaté medaily hneď dve.

Okrem množstva spomínaných medailí si seredský klub a jeho členovia odniesli ešte ďalšie významné ocenenia. Pohár pre najlepšieho žiaka kola získal Marco Šereg, pohár pre najlepšiu žiačku kola si odniesla Ema Valenčíková a pohár pre najlepšieho juniora kola získal Samuel Iracký. Vďaka všetkým spomenutým výsledkom si tak Sereď vybojovala aj pohár pre najlepší tím kola.

V úplnom závere súťaže sa prešlo na vyhodnotenie najúspešnejších jednotlivcov celého uplynulého ročníka a vrcholom večera bolo vyhlásenie 3 najlepších klubov. Po dvoch kolách, ktoré sa konali v roku 2016, bola Sereď na priebežnom treťom mieste za Trnavou a Nitrou. Vďaka skvelému finišu v tomto finálovom kole sa nám však podarilo dosiahnuť cieľ, po ktorom sme všetci túžili, a súperov z Nitry, Trnavy i všetkých ostatných miest sme nechali za sebou. Taekwon-Do klub Hong Ryong Sereď sa stal víťazom Taekwon-Do Ligy za rok 2016!

Nový ročník Ligy bude náročnejší, keďže počet kôl sa zvýši z 3 na 4 a zvyšuje sa tiež celkový počet účastníkov. Seredský klub však bude mať jediný cieľ – obhájiť titul najlepšieho klubu, ktorý nám v súčasnosti patrí.

Výsledky

1. miesto
Samuel Bartoš (zostavy, sparing), Samuel Iracký (zostavy, sparing), Jakub Masnica (zostavy), Simon Rajský (sparing), Hanka Rychtáriková (sparing), Marco Šereg (zostavy, sparing), Ivana Šeregová (zostavy), Peter Štrpka (sparing), Michaela Šuláková (zostavy), Sofia Nela Tóthová (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy, sparing)

2. miesto
Michal Fidlér (sparing), Nina Kopajová (zostavy, sparing), Samuel Ruman (sparing), Peter Štrpka (zostavy)

3. miesto
Alex Georgiev (zostavy, sparing), Kristian Georgiev (zostavy, sparing), Nicole Iracká (sparing), Jakub Masnica (sparing), Viktor Rychtárik (sparing)

Ďalšie ocenenia
Najlepší žiak kola – Marco Šereg
Najlepšia žiačka kola – Ema Valenčíková
Najlepší junior kola – Samuel Iracký
Najlepší tím kola – Sereď
Najlepší tím celého minulého ročníka – Sereď

Fotografie.

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.