Súťaže

Moravia Open 2016

Novú súťažnú sezónu 2016/2017 sme odštartovali, podobne ako minulý rok, na medzinárodnej súťaži Moravia Open v Ostrave. Vďaka počtu súťažiacich, ktorý sa i tento rok pohyboval okolo čísla 400, je táto súťaž zaraďovaná medzi najväčšie v strednej Európe. Náš klub bol opäť súčasťou slovenského tímu a k jeho úspechom sme prispeli výraznou mierou.

Na dvojdňovú súťaž konajúcu sa 24. a 25. septembra poslala Sereď 12-členný tím zložený zo všetkých vekových kategórií. Konkurenciu nám tvorili tímy z viacerých európskych krajín, ako Anglicko, Bosna a Hercegovina, Maďarsko, Poľsko, Slovinsko, Ukrajina, Wales a samozrejme domáce Česko. Aj napriek takémuto vysokému počtu protivníkov sme sa napokon mohli tešiť zo zisku 11-tich medailí!

Počas prvého súťažného dňa sa do bojov zapojili iba naši juniori a senior. Z juniorov sa podarilo po pekných zápasoch získať bronzovú medailu za sparing Petrovi Štrpkovi. Postup do finále mu ušiel iba o jediný bod v zápase s poľským súperom. Za seniorov súťažil Juraj Ďuračka v dvoch sparingových kategóriách, z ktorých si odniesol striebro a bronz.

Nedeľné zápasy už boli určené pre tých najmladších, teda žiakov do 13 rokov. Veľkú radosť nám spravili hneď naši dvaja najmladší, keď medzi chlapcami získal zlato a bronz Simon Rajský a medzi dievčatami zlato Nicole Iracká. Po nich o cenné kovy bojovali starší žiaci, ktorí sa taktiež prebojovali medzi najlepších. V disciplíne technické zostavy získali tretie miesta Sofia Nela Tóthová a Ema Valenčíková a prvé miesta Nina Kopajová a Viktor Rychtárik. V sparingu za z druhého miesta tešil Boris Bilka a od medailí neboli ďaleko ani Tamara Královičová a Ema Valenčíková, ktoré skončili tesne pod stupňom víťazov.

Ani po tejto úspešnej súťaži v Ostrave však nie je veľa času na oddych, pretože už v októbri nás čakajú ďalšie dve súťaže, konkrétne ide o medzinárodnú súťaž v Maďarsku a majstrovstvá Slovenska v Košiciach.


Výsledky za Sereď

1. miesto
Nicole Iracká (sparing), Nina Kopajová (zostavy), Simon Rajský (zostavy), Viktor Rychtárik (zostavy)

2. miesto
Boris Bilka (sparing), Juraj Ďuračka (sparing 1)

3. miesto
Juraj Ďuračka (sparing 2), Simon Rajský (sparing), Peter Štrpka (sparing), Sofia Nela Tóthová (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy)

Niekoľko fotografií zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.