Súťaže

Nitra Cup 2016

Mesto Nitra hostilo 23. apríla 2016 už po desiatykrát taekwondistov z rôznych krajín na tradičnej medzinárodnej súťaži Nitra Cup. Štrnásťčlenná seredská výprava mala tento rok za konkurenciu napríklad bojovníkov z Česka, Macedónska, Maďarska, Moldavska, Slovinska či Srbska.

Naši pretekári sa predstavili v troch disciplínach a vo všetkých boli úspešní. V disciplíne technické zostavy, ktorej sa za Sereď tradične zúčastnili všetci, sa postupne na stupeň víťazov prebojovali zástupcovia všetkých vekových kategórií. Ako prví nastúpili žiaci, kde sme sa mohli tešiť hneď dvojnásobne. Na 3. mieste sa umiestnil Denis Šulák a na 1. mieste v rovnakej kategórii po výborných výkonoch Jakub Masnica. Podobne sa darilo aj našim žiačkam, kde sme mali taktiež dvojnásobné medailové umiestnenie. Tretie miesto si odniesla Nicole Iracká a druhé miesto Nina Kopajová.
Medzi juniormi nás zastupovali dvaja súťažiaci a obaja získali vo svojich kategóriách medailu. Peter Štrpka skončil na treťom mieste a Alex Marik na mieste prvom. Za seniorov skompletizoval medailovú zbierku zo zostáv druhým miestom Juraj Ďuračka.

V akčnej disciplíne sparing sa za Sereď predstavili traja bojovníci s najvyššími technickými stupňami. Prvou bola Ema Valenčíková, ktorá nás hneď v jej úvodnom zápase potešila výborným obratom. Hoci proti skúsenejšej súperke spočiatku prehrávala, v závere príkladne zabojovala a v posledných sekundách zápasu sa jej podarilo strhnúť tesné víťazstvo na svoju stranu. Ema sa následne prebojovala až do finále a napokon si odniesla striebornú medailu, čo je vzhľadom na kvalitu súťaže zatiaľ jej najväčší úspech v tejto disciplíne.
Potom sa už za Sereď v sparingových zápasoch predstavili dvaja členovia slovenskej reprezentácie. Peter Štrpka si vybojoval druhé miesto medzi jednotlivcami a zápasil tiež ako člen juniorského výberu Slovenska v disciplíne tím sparing, kde Slováci obsadili 3. miesto.
Juraj Ďuračka bol taktiež úspešný ako medzi jednotlivcami, tak aj v spomínanej tímovej disciplíne. V dvoch váhových kategóriách si odniesol bronz a striebro a v rámci tímu to bola medaila zlatá.

Seredský klub tak nakoniec vybojoval na súťaži Nitra Cup 2016 celkovo 13 medailí, z toho 3 zlaté, 5 strieborných a 5 bronzových!

V záverečných dvoch mesiacoch súťažnej sezóny 2015/2016 nás čakajú ešte medzinárodné súťaže v Slovinsku a v Českej republike a divákom sa tiež predstavíme na exhibičných vystúpeniach v Seredi.

Výsledky

1. miesto
Juraj Ďuračka (tím sparing), Alex Marik (zostavy), Jakub Masnica (zostavy)

2. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy, sparing do 78 kg), Nina Kopajová (zostavy), Peter Štrpka (sparing), Ema Valenčíková (sparing)

3. miesto
Juraj Ďuračka (sparing do 71 kg), Nicole Iracká (zostavy), Peter Štrpka (zostavy, tím sparing), Denis Šulák (zostavy)

Fotografie zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.