Súťaže

1. kolo Slovenskej ligy

12. marca 2016 odštartoval nový projekt Slovenskej Taekwon-Do ligy a medzi zúčastnenými nemohol náš klub chýbať. Na prvé kolo, ktoré sa konalo v Lužiankach pri Nitre, sme vyslali 12 súťažiacich. Vďaka ich výsledkom sme sa v konkurencii slovenských klubov opäť zaradili medzi tie najlepšie!

Za seredský klub tentoraz bojoval tím tvorený výlučne žiakmi a naše mladé nádeje dôveru v nich vkladanú nesklamali.

Už v prvej tradičnej disciplíne technické zostavy sa na medailové priečky dostalo hneď 8 seredských zástupcov! Bronzové medaily si odniesli Nikola Iracká a Sofia Nela Tóthová, na strieborných priečkach sa umiestnili David Kozmér, Tamara Královičová, Ema Valenčíková a zlato v tejto disciplíne získali Adriana Čechová, Kristián Georgiev a Denis Šulák.

Ďalej v programe nasledovali dve menej tradičné disciplíny, ktoré boli určené iba pre začiatočníkov do 10 rokov. V prvej z nich – kopy na lapu na čas – získala tretie miesto Nina Majerská a druhé miesto náš najmladší člen Simon Rajský. Druhou netradičnou disciplínou bol špeciálny sparing s penovými tyčkami a aj v ňom sa naši najmenší dostali na stupienok víťazov. Simon obsadil medzi chlapcami tretie miesto a Nina medzi dievčatami miesto prvé.

V poobedňajších hodinách už zápasili aj starší a pokročilejší súťažiaci v disciplíne sparing. Podobne ako v zostavách, aj tu sa medzi najlepších dostalo 8 bojovníkov zo Serede. Striebro získali vo svojich kategóriách Kristián Georgiev, Nikola Iracká, David Kozmér, Tamara Královičová a Denis Šulák a na najvyššie priečky dosiahli Boris Bílka, Sofia Nela Tóthová a Ema Valenčíková.

Celková bilancia nášho klubu bola tak na tejto súťaži 7 prvých, 9 druhých a 4 tretie miesta. Veľmi pekným úspechom je zároveň celkové 3. miesto medzi všetkými zúčastnenými klubmi!

Slovenská Taekwon-Do liga bude v roku 2016 pokračovať ešte ďalšími troma kolami, pričom po poslednom kole budú vyhlásení najúspešnejší jednotlivci, ako aj tri najúspešnejšie kluby za celý rok. Taekwon-Do klub Sereď má len tie najvyššie ciele, a preto dúfame, že aj v tomto celkovom poradí budeme figurovať medzi najlepšími!

Výsledky

1. miesto
Boris Bílka (sparing), Adriana Čechová (zostavy), Kristián Georgiev (zostavy), Nina Majerská (špeciálny sparing), Denis Šulák (zostavy), Sofia Nela Tóthová (sparing), Ema Valenčíková (sparing)

2. miesto
Kristián Georgiev (sparing), Nikola Iracká (sparing), David Kozmér (zostavy, sparing), Tamara Královičová (zostavy, sparing), Simon Rajský (kopy), Denis Šulák (sparing), Ema Valenčíková (zostavy)

3. miesto
Nikola Iracká (zostavy), Nina Majerská (kopy), Simon Rajský (špeciálny sparing), Sofia Nela Tóthová (zostavy)

Zopár fotografií zo súťaže nájdete v tomto albume.

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.