Súťaže

Moravia Open 2015

Po letnej prestávke nadišiel opäť čas rozbehnúť novú sezónu aj súťažou, a to nie hocijakou. Prvým súťažným podujatím v sezóne 2015/2016 bola pre náš klub dvojdňová medzinárodná súťaž Moravia Open 2015 konajúca sa v Ostrave, ktorá sa právom mohla nazývať najväčšou v Českej republike. Tento titul jej priniesol počet súťažiacich, ktorý sa vyšplhal na skvelé číslo 389.

O tento výborný počet účastníkov sa postarali tímy z Bosny a Hercegoviny, Česka, Maďarska, Poľska, Slovenska a Slovinska. Seredský klub, ktorý bol súčasťou výberu Slovenska, vyslal do bojov 12 súťažiacich a tým sa dokopy podarilo vybojovať až 14 medailí!

Súťažiť sa začalo v sobotu na poludnie na šiestich ringoch v žiackych a seniorských kategóriách. Veľkú radosť nám hneď na úvod pripravil náš najmladší člen Simon Rajský v kategórii „mini“ (do 7 rokov), ktorý najprv obsadil 3. miesto v disciplíne technické zostavy a následne vybojoval zlatú medailu v športovom boji, v ktorom súťažil prvýkrát v živote! Za mladších žiakov sa k tomuto úspechu pripojili tretími miestami Kristián Georgiev, Dávid Kozmér a Jakub Masnica a druhým miestom Nikola Iracká.

Podobne úspešní boli aj seredskí starší žiaci. Po jeden bronz získali Alex Hrašna a Peter Štrpka a svoju prvú medailu, ktorá bola hneď zlatou, si v zostavách zabezpečil Boris Bílka. Dvojnásobnú medailovú radosť zažili Matúš Javor, ktorý si odniesol striebro a bronz, a Ema Valenčíková s bilanciou jedna zlatá a jedna bronzová medaila.

V druhý súťažný deň našu medailovú zbierku skompletizoval medzi seniormi Viktor Grznárik, ktorý pridal štvrté zlato.

Spomínaných 14 medailí je v takto kvalitne obsadenej súťaži vynikajúci výsledok, ktorý si nesmierne ceníme, a ktorý nás motivuje k ďalšej práci. Preto sa už teraz pripravujeme na ďalšie dôležité podujatie, ktorým budú už v novembri Majstrovstvá Slovenska 2015 na našej domácej pôde v Seredi.


Výsledky za Sereď

1. miesto
Boris Bílka (zostavy), Viktor Grznárik (zostavy), Simon Rajský (sparing), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Nikola Iracká (sparing), Matúš Javor (špeciálne kopy)

3. miesto
Kristián Georgiev (sparing), Alex Hrašna (zostavy), Matúš Javor (sparing), Dávid Kozmér (zostavy), Jakub Masnica (zostavy), Simon Rajský (zostavy), Peter Štrpka (zostavy), Ema Valenčíková (sparing)

Niekoľko fotografií zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.