Prešov Open 2009

V dňoch 14. a 15. marca 2009 sa šesť členov nášho klubu zúčastnilo na prestížnej medzinárodnej súťaži Prešov Open 2009 v Prešove.

Tejto súťaže sa pravidelne účastní veľký počet závodníkov z viacerých krajín Európy a ani tento rok tomu nebolo inak. 21 klubov z piatich európskych krajín – Slovensko, Česká republika, Maďarsko, Poľsko a Ukrajina, vyše 250 súťažiacich s množstvom úspešných reprezentantov svojich krajín vrátane niekoľkých majstrov a vicemajstrov sveta, Európy a víťazov svetových pohárov. Takáto konkurencia čakala na seredských taekwondistov.

Po večernom piatkovom príchode do Prešova nasledovala tradičná registrácia, váženie a ubytovanie sa. Všade bola už cítiť súťažná atmosféra a v hale sa pripravovali ringy. Dobrá nálada prebila nervozitu zo súťaže a tak súťažiacim nič nebránilo v snahe zabojovať cez víkend o najcennejšie umiestnenia.

Súťaž začala v sobotu zostavami a v tejto, našej tradične najsilnejšej, disciplíne na seba úspechy nenechali dlho čakať, pričom sme vybojovali zlatú a striebornú medailu v seniorskej kategórii a bronzovú medailu v kategórii žiakov. Na štyroch ringoch potom prebiehali súbežne súboje v sparingoch a špeciálnych kopoch. I tu naši zástupcovia získali tri cenné kovy. Večer sa všetci zúčastnení, a taktiež diváci mohli baviť na vybraných finálových zápasoch v sparingu a viacerých exhibíciách (taekwon-do, kulturistika, tanec, gymnastika).

V druhý súťažný deň pokračovali sparingové boje v mladších vekových kategóriách, kde sme jednou striebornou a jednou bronzovou medailou zakončili našu celkovú bilanciu na čísle 8. Taktiež sa ešte bolo na čo pozerať v pokračovaní zápolení v špeciálnych kopoch a v disciplíne silového prerážania.

Súťaž skončila v nedeľu krátko popoludní vyhlasovaním výsledkov, pričom klub Hong Ryong Sereď sa medzi 21 klubmi umiestnil na 12. mieste, čo je pri počte súťažiacich 6 výborný výsledok, keďže viaceré kluby z prvej desiatky mali i trikrát toľko súťažiacich!

Prešovské podujatie nám ukázalo v niektorých prípadoch špičkové svetové taekwon-do a pre každého z nás je účasť na ňom neoceniteľnou skúsenosťou. A práve o to viac nás tešia dosiahnuté úspechy.

Výsledky:

1. miesto
Matej Kamenár (tul)
Veronika Mikulincová (matsogi)

2. miesto
Juraj Ďuračka (tul)
Tomáš Kuchta (T-KI)
Peter Paulík (matsogi)

3. miesto
Tomáš Kuchta (tul, matsogi)
Tomáš Žigo (matsogi)

admin