Súťaže

2. ročník Nitra CUP

Prešiel iba týždeň a náš klub čakala ďalšia náročná súťaž – 2. ročník Nitra Cup-u. Podujatie pre deti, juniorov a seniorov nám dalo šancu ukázať bohatú základňu klubu Hong Ryong, a tak sme sa vydali v peknom počte, 23 súťažiacich, zmerať si sily s ďalšími slovenskými taekwon-do oddielmi.

Ako obyčajne, prvou disciplínou, ktorá sa začala po deviatej hodine, boli tuly. Hneď úvodom sme vyslali do boja našu najmladšiu družinu, ktorá pod pevným vedením svojej trénerky zaznamenala svoju súťažnú premiéru. Dráčikovia podali naozaj dobrý výkon a ukázali tak, že talenty pre budúcnosť nám nechýbajú. Radosť z medailových umiestnení bola samozrejme veľká. Postupne sa predstavili aj ďalšie technické stupne a vekové kategórie, pričom niektorým sa darilo viac, niektorým menej… Hong Ryong sa však každopádne v dobrej konkurencii nestratil.

Druhou disciplínou bol tím tul, kde náš klub postavil až štyri družstvá, a bolo sa na čo pozerať. Tímové zostavy sa však u nás ešte len začínajú rozvíjať, a tak si na väčšie úspechy budeme musieť počkať. Základ je ale veľmi sľubný.

Po obednej prestávke a krátkej exhibičnej ukážke v podaní Slovenskej Taekwon-Do akadémie prišla na rad disciplína matsogi, teda pre mnohých obľúbený voľný boj. Aj tu vybojovali zástupcovia nášho klubu niekoľko dobrých umiestnení, no nie každý mohol byť so svojim konečným výsledkom spokojný. Mladý seredský tím však stále získava skúsenosti, ktoré sú jedným zo základných pilierov úspechu, a tak veríme, že v budúcnosti budú naše výsledky stále lepšie.

Zápasy sa skončili až večer po ôsmej hodine, a tak po odovzdaní všetkých ocenení každý túžil po oddychu v pohodlí domova. Niektorí sa vracali s radosťou, iní so sklamaním, ale za bojovnosť, odhodlanosť, nasadenie a pekné reprezentovanie klubu patrí všetkým veľké poďakovanie. Tešíme sa na ďalšie spoločné akcie a úspechy!

Výsledky:

1. miesto
Grznárik Viktor (sparing)
Rutová Barbora (tul)
Eliáš Lukáš (sparing)
Iracký Samuel (tul)

2. miesto
Mikulincová Veronika (sparing)
Kamenár Matej (tul)
Horáčková Eva (tul)
Eliáš Lukáš (tul)
Lehota Daniel (tul)

3. miesto
Grznárik Viktor (tul)
Paulík Peter (sparing)
Mikulincová Veronika (tul)
Kuchta Tomáš (tul)
Kráľovičová Tamara (tul)
Hrušovský Peter (tul)
Žigo Tomáš (tul, sparing)
Kovačovičová Nikol (tul)
Kružlíková Katarína (tul)
Horáčková Eva (sparing)
Mužlay Michal (sparing)
Kráľovičová Tereza (tul)
Šúrik Matej (tul)

autor: J. Ď.

foto »

admin