4. šampionát mládeže o pohár mesta Frýdek-Místek

19. apríla 2008 sa konal 4. ročník šampionátu mládeže o pohár mesta Frýdek Místek, na ktorom opäť nechýbal ani náš klub. Našu nažhavenú mládež sme naložili o štvrtej ráno do dodávky a hor sa za víťazstvami! Súťaže sa zúčastnili tímy z Česka, Slovenska, Maďarska a Slovinska, čo tomuto podujatiu určite pridávalo na atraktivite.

Začiatok bol stanovený na deviatu hodinu, a to tradične disciplínou tul. Našich desať statočných sa v neľahkej konkurencii nestratilo a prvé pódiové umiestnenia na seba nenechali dlho čakať. Súťaž mala rýchly spád, a tak už onedlho prišla na rad jej druhá, akčnejšia časť, a síce disciplína sparing (matsogi). Bojovné srdcia mladých červených drakov sa nezapreli a hnali ich dopredu. Pre niektorých to bol sparingový súťažný debut, pre iných zase najnáročnejšie zápasy v ich doterajšej taekwon-do kariére, no všetci bojovali odvážne a napriek menším utrpeným boliestkam mohli na stenách ich izieb opäť pribudnúť nové diplomy. Zápolenia sa skončili krátko pred pätnástou hodinou, a tak prišla chvíľa odmeny za tvrdú drinu v podobe návratu domov. Vydarená súťaž ukázala všetkým mladým závodníkom ich kvality i nedostatky, z ktorých sa určite v budúcnosti poučia.

Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto zaujímavého turnaja a veríme, že v ňom budeme ešte úspešnejší, než v tom uplynulom.

Záverom vyslovujem poďakovanie našim súťažiacim za dobré reprezentovanie klubu a všetkým zainteresovaným za pomoc a podporu.

Výsledky:

1. miesto
Paulík Peter (sparing)
Kovačovičová Nikol (tul)

2. miesto
Kuchta Tomáš (sparing)
Mikulincová Veronika (tul)
Žigo Tomáš (sparing)
Kovačovičová Nikol (sparing)
Mužlay Michal (tul)
Eliáš Lukáš (tul)

3. miesto
Mikulincová Veronika (sparing)
Eliáš Adam (tul)

autor: J. Ď.

foto »

admin